head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi ve Zortaş Geri Dönüşüm San. Tic. ve Ltd. Şti. tarafından düzenlenen “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması devam ediyor. Yarışmaya Alanya Belediye Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu da katılarak, “Herkesi bu anlamlı yarışmaya davet ediyorum.” dedi...

11677188033912300 8cc09

Hane halkının katılımı ile sıfır atık projesindeki rolü ve öneminin anlaşılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması devam ediyor. Vatandaşların sıfır atık projesindeki rolü ile sıfır atık projesini yaygınlaştırmak, toplumun çevre bilincini ve sorumluluğunu arttırmak, bu alanda farkındalığın yükselmesini sağlamak, atık geri dönüşümünün daha etkin ve verimli yürütülerek atık miktarının azaltılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya Alanya halkı yoğun ilgi gösteriyor.

485617344478981152 8cb55

NAZİFOĞLU’NDAN YARIŞMAYA DESTEK...

Alanya Belediyesi ve Zortaş Geri Dönüşüm San. Tic. ve Ltd. Şti. ortaklığıyla düzenlenen yarışmanın startını Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel başlatmıştı. Yarışmaya Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu’da katıldı. Ofis çalışma arkadaşları ile birlikte yarışmaya katılan Meclis Üyesi Nazifoğlu, “Alanya Belediyemizin düzenlediği bu anlamlı yarışmaya herkesi davet ediyorum. Sıfır Atık ile geleceği değiştirebiliriz.” dedi.

612083008494588384 a0c90

YARIŞMAYA NASIL KATILINIR?

Alanya Belediyesi’nin farkındalık amacıyla düzenlediği yarışma koşulları şu şekilde belirtildi;

Alanya sınırlarında ikamet etmek gereklidir.

Her haneden 1 kişi yarışmaya katılabilir.

Belediye Temizlik Personelinin ve Geri Dönüşüm Firma Personelleri ve aileleri yarışmaya katılamaz.

Hanelerde oluşan ambalaj atıkları temiz ve boş olarak yarışma için geçerli sayılacaktır. Ambalaj harici atıklar (organik atıklar ve sıvı içeren atıklar vb.) teslim alınmayacaktır.

Yarışma için belirlenen süre içerisinde aynı kişi birden fazla kez atık teslim edebilir.

Hanelerden oluşması muhtemel atıkların, hane halkının kullanımını aşacak miktarda olması durumunda komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Atıklar teslim edilirken görüntüler kayıt altına alınacaktır.

976665664893806080 7467c

İŞTE BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER...

Alanya Belediyesi’nce düzenlenen yarışmada istenilen belgeler ise şu şekilde sıralandı;

Yarışmaya katılım sağlayacak kişiler kimlikleri ile, ikamet adresleri ve iletişim numaraları ile birlikte, ilk atık teslim edecekleri zaman, atıkları teslim alacak personele kayıt ettireceklerdir. Sonraki atık teslim zamanlarında atık veri kayıt için kimlik göstermeleri yeterli olacaktır.

Atık teslim fişleri seri nolu olarak 2 suret olarak düzenlenecektir. Atık teslim fişleri hem atığı teslim eden yarışmacı hem de atık toplayan firmanın (Zortaş Geri Dönüşüm) personelinde kayıtlar tutulacaktır.

 YARIŞMANIN KAZANANINI JÜRİ BELİRLEYECEK...

 1 ay boyunca sürecek olan Sıfır Atık Mutfakta Başlar Yarışması’nın kazananını ise jüri üyeleri belirleyecek. 11 Ocak 2023 tarihinde Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreniyle dereceye girenler ödüllerini alacak. Jüri atık miktarlarını ağırlık birimi olarak değerlendirecek.

222 KİŞİYE ÖDÜL...

Yarışma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte komisyonca belirlenen en çok atık teslim eden yarışmacılardan sıralamaya giren ilk 22 kişiye elektronik küçük ev aletleri, ilk 200 kişiye ise temizlik seti hediyeleri (200 kişiye mutfak ve çamaşır malzeme seti) verilecek.

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler