head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

 

Alanya’da kayıp olarak aranırken Alanya Kalesi yamacında cesedi bulunan 30 yaşındaki kadının cenazesi gözyaşları arasında ailesi tarafın teslim alındı. Yıllar sonra tekrar evlat acısı yaşayan İbrahim Emeksiz, "Ben 18 yıl önce ölen kızımın yasını tutuyorum. Şimdi bu acıya nasıl dayanırım?" sözleriyle, gözyaşı döktü...

Esrarengiz ölüm olayı dün Alanya, Çarşı Mahallesi'nde meydana gelmişti.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Alanya Kalesi yamacında yürüyüş yapan Rus turist, bir kişiyi hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ulaşımın zor olduğu noktaya inen sağlık ekipleri hareketsiz halde yatan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerde ölen kişinin 30 yaşındaki Elif Emeksiz olduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından Emeksiz’in yaklaşık 50 metre yükseklikten düştüğü belirlendi. Kadının cansız bedeni itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden sedye ile çıkartıldı. Emeksiz’in 1 gündür kayıp olarak arandığı öğrenildi. Emeksiz'in cenazesi otopsi yapılmak üzere belediye morguna kaldırıldı. Acı haberi alan aile ise sabah saatlerinde cenazeyi almak için morga geldi. Cenaze acılı baba İbrahim Emeksiz ve yakınları tarafından gözyaşları arasında teslim alındı. Cenazenin Alanya’da kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

image 16 74985

DİĞER KIZINI DA 18 YIL ÖNCE KAZADA KAYBETMİŞ...
Kale surlarından düştüğü tahmin edilen Elif Emeksiz'in cenazesini almak için babası İbrahim Emeksiz, bu sabah Adli Tıp Kurumu morguna geldi. Büyük üzüntü yaşayan Emeksiz'in, 18 yıl önce de o dönem 9 yaşında olan diğer kızı Ebru Emeksiz'i trafik kazasında kaybettiği ortaya çıktı.

Ebru'nun, 18 Temmuz 2004'te Alanya çevre yolunda araç çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyen İbrahim Emeksiz, kaçan sürücüyü bulabilmek için yıllarca mücadele ettiğini hatta internet sitesi bile kurduğunu ancak herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını anlattı.

"ŞİMDİ BU ACIYA NASIL DAYANIRIM?"
Elif Emeksiz'in ise hem açıktan eğitimini sürdürüp hem çalıştığını kaydeden İbrahim Emeksiz, "Hayat doluydu. Ben kızımın intihar ettiğini düşünmüyorum. Orası onun yürüyüş yoluydu. 'Canım sıkıldı, kafamı dağıtmak için çıktım' dedi. Ondan sonra da bu olay oldu. Muhtemelen düşmüştür ama ne olduğunu bilmiyorum. Ben 18 yıl önce ölen kızımın yasını tutuyorum. Şimdi bu acıya nasıl dayanırım?" dedi.

 

Gazeteler