head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

DEVA Partisi Alanya İlçe Teşkilatı İdari ve Mali İşler Başkanı Okan Kapancı, Alanya'nın en önemli sorunlarından birisi olan yüksek ev kiraları konusunda açıklama yaptı...

 

Kapancı, açıklamasında şunları söyledi:
"Gerek Alanya’mızın gerekse ülkemizin büyük bir sorunu olan ve vatandaşların çilesi haline gelen ev kiraları ile ev fiyatlarındaki artışın önlenmesi adına bir takım çözüm önerileri sunar, yetkililerin bu önerilere dikkat etmesini vatandaşlarımız için talep ederim. Şöyle ki; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Kestel Yerleşkesi etrafındaki yurt tahsisi olarak ayrılan hazine arazilerinin gerek kiralama, gerekse yap işlet devret sistemi yoluyla sadece yurt yapılması şartıyla acil olarak imar planlaması yapılıp, girişimcilere tahsis edilmelidir. Bu sayede üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunu giderilerek mevcut kapasite arttırılabilir.
Yabancı ülke vatandaşlarının gayrimenkul kiralayarak ikamet belgesi edinmeleri şartının, gayrimenkul satın alarak veya ülkemizde iş yeri açıp en az 10 kişi istihdam sağlamak şartıyla uygulanmasını ön görmekteyim. Bu durum ülkemize de ekonomik anlamda tasarruf sağlayacaktır.
Bilindiği üzere emlak yatırım firmalarının işlemlerinin denetlenmesinde ve uygulanmasında yasamızda belirtilen il ticaret müdürlüğünden alınan taşınmaz satış yetki belgesinin talep edilmesi gerekmektedir. Tapu müdürlüğünde bu belgesi olmayan bir kişi veya işletmenin işlemleri hiçbir şekilde gerçekleştirilmemelidir. Bu sayede, ilçemizde ev kiralarının yüksek  olmasından dolayı tapu müdürlüğünden tayin olan memurlardan kaynaklı oluşan personel yetersizliğinden, tapu müdürlüğündeki mevcut personelin de iş yükü azalacaktır.
Böyle bir uygulamanın bu işi gerçekten profesyonelce yapan firmalar ile usulsüzce yapan kişi ve işletmeleri birbirinden ayıracağı için şu an oluşan abartılı gayrimenkul kira ve satış fiyatlarının bir standarda oturacağını ön görmekteyim.
Bu mesleği profesyonel olarak icra eden kişiler veya işletmelerin yanı sıra bu işi vergisiz bir kazanç yolu belirleyen hem Türk vatandaşı hem de yabancı ülke vatandaşı olan kişiler ya da bazı işletmeler, çeşitli sosyal medya mecraları aracılığıyla vermiş oldukları ilanlar ve paylaşımlar yoluyla ev sahiplerinin aklını karıştırmaktadır.
İlerleyen süreçte ortaya çıkması kuvvetle muhtemel olan sorunların öncesinde, hali hazırda şu an ilçemizde yaşayan Türk vatandaşlarının, yabancı ülke vatandaşlarının ve işletmecilerimizin ciddi mağduriyetler yaşamaması adına yukarıda öneri olarak belirtmiş olduğum uygulamaların, ilçemizdeki yetkililer tarafından dikkate alınmasını vatandaşlarımız için talep ederim."

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler