head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

Alanya, eğitimde fark yaratmaya devam ediyor. Türkiye’de toplam 17 meslek lisesinde bulunan geleneksel enstrüman yapımı kursları Antalya’da sadece Alanya’da açıldı... 

img 20221209 wa0067 52835

 Alanya eğitimde bir ilke daha imza attı.

img 20221209 wa0068 b8b99

Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Çalgı Yapım Atölyesi’nde ud, bağlama, cura bağlama, kemençe gibi geleneksel Türk Müzik Aletleri üretimi yapılarak mesleğin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Öğrencilere aynı zamanda gelir sağlayacak becerileri kazanmaları için çalışmalar da yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve desteklenen proje, Antalya’da sadece Alanya'da, Türkiye’de ise 10 tane seçkin meslek lisesinde uygulanıyor.

img 20221209 wa0072 6304f

Öğrencileri çalgı yapım atölyesinde ziyaret eden Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz meslek liselerinin dönüşerek geliştiğini belirtti.

Yılmaz, “Bu program Antalya genelinde bir ilk. Türkiye geneli 17 meslek lisemizde ud yapımı bölümleri var. Bu bölümlerin bir tanesi de Alanya’da. Kursumuza geçen yıl başladık. Bu yıl 12 tane öğrencimiz bu kurstan yararlanıyor. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde kurslarımız devam ediyor. Son yıllarda meslek liselerinde değişim, dönüşüm ve gelişim söz konusu. Milli eğitim bakanımız da bize çok büyük destekleri oluyor. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Her gün gelişerek büyüyoruz ve büyümeye devam ediyoruz. Bu bölümde de şimdilik ud ve saz yapıyoruz. Diğer enstrümanları da yapmaya devam edeceğiz. Bölümle ilgili ustalarımızdan da destek alıyoruz. Öğrencilerimize geleneksel aletlerimizin yapımını öğretiyoruz. Şuan da üçü kız olmak üzere 12 öğrencimize bu kursu aldırdık. Yakın bir zamanda onların da usta olmalarını sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Öğrencilerin üretim çalışmalarının yürütüldüğü atölyeyi ziyaret eden Yusuf Yılmaz’a okul müdürü Levent Kandemir ve Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ramazan Baykara da eşlik etti.

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler