head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Bir süredir tüm Alanya halkının üzerine kabus gibi çöken yüksek kira bedelleri, kentte yarım asrı devirmiş Güven Lokantası’nın da kapısına kilit vurmasına neden oldu. İşletme yüksek kira bedeliyle baş edemeyince çareyi kapatmakta buldu...

Alanya'da 3 Mart  1968 yılında hizmete açılan ve 54 yıldır Alanya halkına aralıksız hizmet veren Güven Lokantası kapısına kilit vurdu.

Necati Güven’in kardeşleri ile birlikte işletmeciliğini yaptığı lokantanın yüksek kira bedelleri karşısında daha fazla direnemeyerek kapatma kararı aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Güven Lokantası iki ayrı dükkanın birleştirilmesi sonucu faaliyetini sürdürüyordu. Dükkanlardan birinin mülkü işletmecilere aitken diğerinin mülk sahibi ise ayrıydı. Güven Lokantası, kiralama usulü ile işletmeye kazandırılan bölümün mülk sahibinin el değiştirmesi ve yeni mülk sahibi ile kira bedeli konusunda uzlaşmaya varamamaları sonucu kapatma kararı aldı.

 

37267215 10209810046762999 4896924722224168960 n 903b4

‘SEKTÖRÜNÜN YÜZAKLARINDANDI’...

Güven Lokantası’nın faaliyetini durdurma kararını  değerlendiren Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin değirmenci, “Alanya'mızın en eski işletmelerinizden olan 54 yıllık bir geçmişe sahip çocukluğumuzun lokantası Güven Lokantası'nın bugün itibarıyla faaliyetine son verdiğini üzüntü ile öğrendim. Çocukluğumdan bu yana çalışan; Mola Kavşağı’nda Mola Çay Bahçesinin yanında faaliyet gösteren; o günden bugüne kesintisiz hizmet veren ve ailece çalıştırılan Alanya lokanta sektörünün yüzaklarından her kesime hitap edebilen bir işletmemizdi. Alanya'nın yöresel yemeklerine katkı sağlayan kalite hijyen ve fiyat dengesine hassasiyetle uyan nadir işletmelerimizden birisini kaybetmek sektör adına çok üzücü bir gelişme olmuştur. Yarım asrı aşmış bir işletmeye sahip çıkmamız gerekiyor; iş yerinin bir kısmı kira olan bir işletmemiz dükkan sahibinin değişmesi ile mağdur oluyor inşallah bir başka mekanda tekrar işletme hayatına devam eder en azından öyle umuyorum. Bizler lokantacılar odası olarak bu tür Alanya'mıza mal olmuş marka işletmelerimize elimizden geldiği ve gücümüz yettiği kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler