head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile Alanya merkez, doğu ve batı mahallelerinde açtığı el sanatları kurslarına bu yıl rekor başvuru yapıldı...

KURS 2 6451d

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında açılan Geleneksel El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatları kurslarında, bin 767 kursiyere eğitim veriliyor.

KURS 3 739da

“KURSLARIMIZ BELEDİYEMİZİN EN BÜYÜK SOSYAL PROJELERİNDEN BİRİDİR”...

Birer kültürel miras olan el sanatlarımızın aslına uygun olarak öğretilip yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla Alanya Belediyesi tarafından açılan kurslara ilginin her yıl daha da artığını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kurslarımıza bu yıl rekor bir başvuru yapıldı. Alanya merkez ile doğu ve batı mahallelerimizde açılan kurslarda usta öğreticiler tarafından yaklaşık 2 bin kursiyerimize ücretsiz kurs veriyoruz. Kurlarımız belediyemizin en büyük sosyal projelerinden biridir” dedi.

KURS 4 d172e

BAŞKAN YÜCEL’DEN KARGICAK’A MÜJDE...

Bu yıl 45 farklı dalda kurs açıldığını belirten Belediye Başkanı Yücel, kursların Halk Eğitimi Merkezi ve Belediyenin El Sanatları Merkezlerinde görevli 22 usta öğretici tarafından verildiğini söyledi. Batı bölgesinde Avsallar, Konaklı ve Okurcalar; merkezde Hanımeller 1, Güllerpınarı, Hacet Mahalleleri ile yine yeni açılan Güllerpınarı El Sanatları Atölyesi; doğu bölgesinde ise Cikcilli, Çıplaklı düğün salonu ve Mahmutlar El Sanatları Merkezi’ndeki kursların devam ettiğini hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kargıcak Mahallesi’nde de yeni bir kurs merkezi açacaklarının müjdesini verdi.

KURS 5 509df

TOPLAM 45 DALDA KURS AÇILDI...

El emeği göz nuru ürünlerin değerinin her geçen gün arttığının altını çizen Başkan Yücel, bu yıl açılan kursları söyle sıraladı: “Hüsn-i Hat, Yağlı Boya resim, Ahşap Boyama, Çocuk ve Yetişkin Giysi Dikimi, Ev Tekstili Hazırlama, Boyacı Çini İşlemesi, Seramik Biçimlendirme, İpek Kozası Çiçek Yapımı, Tabii Kumaş Çiçek Yapımı, İğne Oyası, Kâğıt Rölyef Yapımı, Geleneksel El Nakışları, Amigurimi Oyuncak Bebek Yapımı, Tığ Örgü Çanta Yapımı, Dekoratif Ev aksesuarları gibi temel kurslar başta olmak üzere toplam 45 dalda kurs açıldı.”

KURS 6jpg ac4df

YAZ DÖNEMİNDE DE KURS AÇIYORUZ...

Ekim 2022 ve Haziran 2023 tarihleri arasını kapsayan yeni dönem kurslarını, Haziran’da düzenlenecek yıl sonu sergileri ile tamamlayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bu yıl Ağustos ayında da kurs açtıklarını, talep olduğu takdirde 2023 yaz döneminde de tekrar kurs açabilecekleri bilgisini verdi.

KURS 7 16dcc

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler