head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, 2023 yılı kırsal kalkınma destekleriyle ilgili açıklamalarda bulundu...

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde tarımı ve çiftçiyi desteklemek üzere başlatılan kırsal kalkınma destek hibe ödemelerinin başvuru süreci başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 9 Aralık 2022’de başlayan destek hibe başvuruları 10 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, 2023 yılı kırsal kalkınma destekleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Müdür Rüzgar, “Doğal kaynakların korunması, çevrenin korunması ve bunu dikkate almak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretimle tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin desteklenmesi, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, gıda güvenilirliğinin sağlanması, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, tarım için üretilen yeni teknolojinin yaygınlaştırılması için kırsal kalkınma desteklerini veriyoruz. Kırsal kalkınma destekleri iki aşamalı. Birincisini kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımın desteklenmesi adı altında yapmaktayız. Buradaki yatırım limitimiz 7 milyon TL. Üreticilerimiz 7 milyon TL’lik yeni bir işletme, yeni bir tesis kurma noktasında destek alacaklar. Bunun da yüzde 50’sini bakanlığımız hibe olarak karşılayacaklar. Eğer tesis kurulmuş ve yarım kalmışsa bunun tamamlanması için üst limitimiz 5 milyon TL. Teknolojik yenilikler ve modernizasyon yapmak istiyorlar ise limit 4 milyon TL. Bunun yüzde 50’si ise hibe şeklinde olacak. Küçük işletmeler için kırsal kalkınma alt yapı yatırımları destekleme programı A ve B iş planı olarak iki şekilde verilecek. Ekipman desteğinde alt limit 5 bin TL, üst limit ise 500 bin TL. 64 kalemdeki ekipman için üreticimiz başvurduğu zaman bunların yüzde 50’sini üreticilerimize hibe olarak vereceğiz. Son başvuru 10 Şubat 2023 olarak belirlendi. Üreticilerin bu tarihe kadar başvuru yapması gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

 

Gazeteler