head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Kendisi de emlak sektöründe işyeri sahibi olan  MHP Alanya İlçe yönetim Kurulu Üyesi Kamil Çiçek, Alanya’da “Yabancılara konut kiralamanın katiyen yasaklanmalı” diyerek yabancı düşmanı olmadığını belitti. Çiçek, “Yabancıları özellikle kış aylarında uygun fiyatlara ağırlayabilecek kapasitede otellerimiz mevcut. Yaz aylarında da uzun süre konaklayabilecek bir imkan oluşturulursa bu sorun da çözülür” dedi...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi de olan Turkuaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çiçek, son zamanlarda Alanya’da yaşanan kira artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artmaya başlayan kiraların asgari ücretin de üzerine çıktığını belirten Çiçek, bu sebeple başta devlet memurları olmak üzere pek çok kamu personelinin Alanya’dan atama istediğini hatırlattı. Fahiş kira artışının önüne geçmek için öncelikle yabancılara konut kiralamanın yasaklanması gerektiğini ifade eden Çiçek, Alanya’da yabancıların konaklayabileceği çok sayıda otelin bulunduğu ve ikametgah izinlerinin yalnızca buralarda konaklayan yabancılara verilebileceğini söyledi.

 

KAMİL ÇİÇEK 2 1cb02

Çiçek açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Rusya-Ukrayna savaşının akabinde bir yıldır artarak devam eden bazı sorunlara ve olası çözümlere değinmek istiyorum. Malumumuz bu iki devletin vatandaşlarının güvenli, ucuz ve kolay ikamet nedeniyle ülkemizde ikamet etmeleriyle kiralarda âfâkî bir artış oldu. Bu artışlar başta Antalya bölgesi olmak üzere bir çok ilimizde asgari ücretin bile üzerine çıktı. Ev sahipleri mevcut kiracıları çıkarma yollarına gittiler. Bu bölgelere yeni gelenler kiralık ev bulamadılar. Bazı memurlar tayinlerini Anadolu şehirlerine istediler. En acısı üniversiteyi kazandığı halde yüksek kiralar yüzünden kaydını yaptırmayan öğrencilerimiz. Peki ne yapmalı, çözüm ne olmalı? Bizim naçizane fikrimiz; öncelikle kendi insanımızın menfaatleri olmakla beraber ülkemizde ağırladığımız yabancıların da mağdur olmaması. Öyleyse yabancılara konut kiralama katiyen yasaklanmalı. Müteahhitler desteklemeli ve daha çok konut üretimi sağlanmalı. Konut sayısı kiracı sayısından daha fazla olursa ucuz kiralık daire bulmak kolay olur. Böylece kiralık ev sorunu çözülür. Yabancılar ne olacak diyenlere de cevabımız; kesinlikle yabancı düşmanı değiliz. Malum etrafımız turizm bölgesi. Yabancıları özellikle kış aylarında uygun fiyatlara ağırlayabilecek kapasitede otellerimiz mevcut. Yaz aylarında da uzun süre konaklayabilecek bir imkan oluşturulursa bu sorun da çözülür. Hatta konuta ikamet izni verilmeyip otellere ikamet izni verilirse teşvik edici olur. Böylelikle hem otellerimiz kazanç sağlar hem de otel çalışanları kış aylarında işsiz kalmaz. Ayrıca binlerce inşaat malzemesi tedarikçisi, inşaat işçisi ve mimar mühendis kazanç sağlar. Bizim söylediklerimizin eksiği fazlası olabilir. Bu husus için bir komisyon kurulup daha makul öneriler ile bölgemizin sorunlarına çözüm üretilebilir. Bölgemizin kültürel sosyal ve ahlâki değerleri de göz önüne alınarak bir karar alınması, Türklük şuuru ve İslam ahlakını esas alan bir çalışma ile ileriki günleri ve yılları hesaplamalıyız. Kalın sağlıcakla.”

 

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler