head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

 

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Partisinin haftalık olağan yönetim kurulu  toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada;  “Depremzedeler otellere ve bazı kurumlara yerleşti ancak bu nereye kadar devam edecek? Yakın bir süre içerisinde turizm sezonu açılacak. Devlet tedbir almalı" dedi...

CHP ALANYA 2 0da6f


Sözlerine önceki gün Ankara’da defnedilen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a rahmet dileyerek başlayan Başkan Coşkun Karadağ, Baykal’ın ülkesi için çalışmış değerli bir devlet adamı olduğunu söyledi.

 CHP ALANYA 3 e4991

Ülkede yaşanan en büyük acının deprem felaketi olduğunu ifade eden Karadağ, “Bu acının tarifi yok. Hep beraber yaşadık. Şu anda devleti idare eden hükümet ne yazık ki sınıfta kaldı. Çünkü depremin ilk 3 günü deprem bölgesine müdahale neredeyse yok gibiydi. Bunu siyaseten söylemek istemiyorum. ‘Bizde zayiat yok. Hiç zarar görmedik’ diyen bir vali tarafından Adıyaman idare ediliyordu. Eğer pencereden dışarı baksaydı işin vahametini çok daha iyi görmüş olacaktı. İlk 3 gün organizasyon neredeyse sıfırdı. Herkes panik içerisindeydi. İlk anda devletin organizasyonu çok önemliydi. Sonrasında Türk halkı depremden zarar görenlere yardımlar gönderdi. Tüm ülkede halkımız yardım için çırpınırken ne yazık ki ülkemizde bu yardımların da organizasyonu çok zayıf. Bunun yanı sıra kötü niyetli insanların birtakım yağmalama olayları da gündeme geldi. Ne yazık ki OHAL 4-5 gün sonra gündeme geldi” dedi.

'EN BÜYÜK HATA YURTLARIN DEPREMZEDELERE AÇILMASI'...

Depremin ardından yapılan en büyük hatalardan birinin KYK yurtlarının depremzedelere açılması olduğunu ifade eden Başkan  Karadağ, “Eğitimin uzaktan eğitime dönüştürülmesi uzun vadede ülkemize yapılabilecek en büyük zararlardan birisi. Elbette depremzedelerin barınma, yiyecek, giyecek ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız ama bunu yaparken eğitimi zedelememeliyiz. Bu ülkenin birçok olanakları söz konusu. Askeri, DSİ, Orman, Karayolları, PTT kampları var. Neden bu devlet imkanları kullanılmazken özellikle neden KYK yurtlarına göz dikildi?" diye konuştu.


Alanya’ya depremin ardından 50 bine yakın depremzede vatandaşın geldiğini söyleyen Karadağ, “Depremzedeler otellere ve bazı kurumlara yerleşti ancak bunun nereye kadar gideceği belli değil. Yakın bir süre içerisinde turizm sezonu açılacak. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızı nerede, hangi şartlarda barındıracağız? Aynı zamanda bu vatandaşlar üretime nasıl katkıda bulunacak? Nasıl süreç içerisinde para kazanacaklar? Bunların da tedbirlerinin mutlaka devlet tarafından alınması gerekiyor" dedi.

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler