head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Yıldız, "Depremsellik açısından değerlendirildiğinde Türkiye'nin en güvenli ilçelerinden biri Alanya'dır" dedi...

 

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Yıldız, "Alanya’da özellikle yapı denetim hizmeti almış binalarda yaşayan insanlar için deprem konusunda endişe ve panik yaratacak bir durum yoktur" dedi.

 alanya güvenli 770f3

Yıldız, Basına yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:


"6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili ve 20 Şubat 2023 tarihinde Hatay ili merkezli depremlerin Alanya’da da hissedilmesinin ardından şehrimizde yaşayan insanlarda olası depremler konusunda tedirginlik yaşandığını görüyoruz. Kamuoyunda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu üzülerek ifade etmek isteriz. Depremsellik açısından değerlendirildiğinde Türkiye’nin en güvenli ilçelerinden biri Alanya'dır.

Statik projeler jeoloji ve jeofizik mühendislerinin detaylı incelemelerinden alınan verilere göre yapılır. Yani projeler yapılacağı zemine göre hesaplanır, donatı ve beton kalitesi belirlenir. Kamuoyunda yeni dile getirilen farklı türdeki zeminlerde 'Deprem Büyütme Etkisi' yıllardır inşaat mühendisleri tarafından bilinen ve hesaplara dahil edilen bir parametredir.Alanya’da özellikle yapı denetim hizmeti almış binalarda yaşayan insanlar için deprem konusunda endişe ve panik yaratacak bir durum yoktur. 'Eski yapıların hepsi çürüktür' demek yanlıştır. Oturduğu binaların depremselliği açısından bilgi talep eden vatandaşlar, konusunda uzman inşaat mühendislerimize ve odamıza başvurabilirler."

Gazeteler