head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

 

Türkiye'mizin dünyaya açılan penceresi olan Alanya, yaşamın her alanında bir çok ilklere imza attı ve atmaya devam ediyor...

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ ALT 2 009ca

ALTSO BAŞKANI ERAY ERDEM VE EKİBİ İNSANLIK ONURUNU YÜCELTEN BİR ÇALIŞMAYA DAHA İMZA ATTI.

Tarih: 6 Şubat 2023

Saat : 04:17

Yer: Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkezleri.

Son yüzyılda ki yaşanan en acı Deprem faciası Pazarcık merkez üssünde 7.7 şiddetinde; İkinci deprem Elbistan'da  saat 13.24'te 7.6 olarak Ülkemizi karanlığa,acıya boğdu.

On binlerce canımız sabaha uyanamadı ve yüzbinlerce yaralımız feryatlarla yıkıntılar altında kaldı...

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 14 196e6

Bütün Türkiye, devleti ve milleti ile gözyaşları içinde bir seferberlik çalışması başlattı.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ alt 3 db8ea

Dünya ülkeleri insalarımızın acısına ortak oldu ve oluyor.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ ALT 4 ac0e9

Antalya da bulunan turizm camiası da bu acıya ortak oldu ve 150 binden fazla depremzede Antalya ve ilçelerinde ki otellere yerleştirildi.  Alanya'da yaklaşık 60 bin depremzede insanımız var şu anda. 2 milyona yakın vatandaşımız 11 ilimizi yıkan deprem bölgesinden göç etti ve göç  etmeye devam ediyor.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 3 498e6

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ BEŞ YILDIZLI AVM KALİTESİNDE...

Yaklaşık beş ay önce ALTSO --Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını kazanan Eray Erdem ve ekibi, İnsanlık onurunu yücelten ve bizleri gururlandıran bir çalışmaya imza attı.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 13 40a7c

 

Alanya'ya gelen depremzede vatandaşlarımıza yardım amaçlı (gıda-giyim-ev eşyaları-İnsani ihtiyaçlar ; yatak-ısıtıcı-battaniye-yastık gibi) açtıkları ALTSO DEPREMZEDE YARDIM İSTASYONU ile üzüntülerimizin üzerine gurur imzası attılar.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 4 da25e

İnsanlık onuruna yakışır bir kalitede ve profesyonellikte düzenledikleri Altso Depremzede Yardım istasyonunun kapılarını  Alanya basınına açan Başkan Eray ERDEM ve yönetimi, basın mensuplarından tam not aldı.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 5 320ce

 

BAŞKAN ERAY ERDEM, "BÜYÜK YÜREKLİ ALANYA HALKI 200 TIR DEPREMZEDELERE YARDIM GÖNDERDİ"...

ALTSO ailesi olarak depremin ilk gününde itibaren yardım kampanyaları düzenlediklerini söyleyen Başkan Eray Erdem, “ALTSO olarak biz de bu süreçte AFAD' ın koordinesinde birlikte yardım kampanyasını başlattık. İlk bir hafta Alanya’dan deprem bölgesine 200 tır yardım gönderildi"dedi.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 6 0ccb3

ALTSO Başkanı Eray Erdem depremzede yardım tesisinde basın mensuplarını gezdirirken,depremzedelerin ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanması için bu tesisin gerekli olduğunu ve ihtiyaçların her geçen gün değiştiğini vurguladı.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ BAŞKAN KONUŞUYOR 1 a57df

 

ALTSO--Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem basın mensuplarıyla yaptığı buluşmada Alanya’nın yükünün çok ağır olduğunu ve gelecek olan ikinci, üçüncü dalga depremzedeler için hazırlıklı olunması gerektiğine değindi.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ BAŞKAN KONUŞUYOR 2 426f1

Alanya’nın depremin ilk gününden beri yaptığı yardımlarla ilk sırada olduğunu, bununla gurur duyduğunu vurguladı. Başkan Erdem, “Gaziantepli biri olarak Alanya'nın bu süreçte göstermiş olduğu kadirşinaslığa müteşekkirim. 40 yıldır Alanya da yaşayan biri olarak çok gururluyum” dedi.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 7 1bb6f

‘TESİSLERE DESTEK ÇAĞRISI’...

Depremzedelere kapılarını açan otellere ve tesislere yardım çağırısında bulunan Başkan Erdem, “6 Şubat’ta ülkemiz kara bir güne uyandı. O günden beri de biz bu yaraları sarmakla uğraşıyoruz. Üzüntülerimiz, acılarımız büyük. Doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 25 milyon kişinin etkilendiği bir afet oldu. İlk günden itibaren herkes deprem bölgesine sirayet etmeye çalıştı. Bildiğiniz üzere bende Gaziantep' de doğmuş biriyim. Gaziantepli biri olarak Alanya'nın bu süreçte göstermiş olduğu kadirşinaslığa müteşekkirim. 40 yıldır Alanya da yaşayan biri olarak çok gururluyum. Depremin ilk gününden bu yana Dışişleri Bakanımız sayın  Mevlüt Çavuşoğlu’nun Alanya'ya konaklama desteği için yaptığı ziyaret çok büyük yankı uyandırdı. Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde tesisler, yurtlar kapılarını depremzedelere açtı. Bizim bölgemizde Alanya verdiği yatak kapasitesiyle ilk sıralardaydı. Evlerde ağırladığımız depremzedelerde var bunların sayısı yaklaşık 50 bin. Alanya'da otellerde kalanlarla birlikte toplamda 60 bin depremzede ağırlanıyor. Bilindiği üzere önümüz turizm sezonu kısa bir süre kaldı. Otellerimizin bu doğrultuda yapmak zorunda olduğu hazırlıklar var. Daha önce de birkaç kere dile getirmiştik, devletimizden, hükümetimizden hem gönlünü hem kapılarını depremzedelere açan tesislerimize küçük de olsa desteklerin olmasını rica etmiştik. Bu da enerji desteği, kısmi vergi muafiyeti desteği ilgili... Kurumlarımızın  bunu gereğince değerlendireceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 8 1d90f

‘DEPREM BÖLGELERİNE 200 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ’...

ALTSO ailesi olarak depremin ilk gününde itibaren yardım kampanyaları düzenlediklerini söyleyen Erdem, “ALTSO olarak bizde bu süreçte AFAD' ın koordinesinde birlikte yardım kampanyasını başlattık. İlk bir hafta Alanya’dan deprem bölgesine 200 tır yardım gönderildi. İnsanların bir yere yığılmasından dolayı ihtiyaçlara geç cevap verilebiliyordu. Bizde belediye başkanımız ve kaymakam bey ile birlikte istişare ederek ikinci bir yardım istasyonu kurulmasını uygun gördük. Son 15 gündür de burada bir yardım istasyonu kurduk. Kendi şahsi bütçelerimizden, kısmen odanın bütçesinden, eşimizin dostumuzun yardımıyla birlikte bu istasyonu açtık. Depremzedelerin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Dün de Polonya’dan çok önemli bir yardım tırı geldi. O tırda gelen malzemeler burada düzenlendi. Bugün depremzedelerin istek ve talep formlarına göre hazırlanacak. Burada biraz daha düzenli tertipli bir şekilde yardımlar hazırlanıyor. Dün 800 yeni talebimiz vardı. Büyük bir afet, süreç çok uzun her gün talepler ve sorunlar değişmekte ilk günler en önemli ihtiyaç barınma, kıyafet ve gıdayken, önümüzdeki günlerde bu ihtiyaçlar değişecektir” dedi.

 ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 9 c966a

‘ALANYA VE DEPREM BÖLGESİ DIŞINDA Kİ İL VE İLÇELERİMİZ HAZIRLIKLI OLMALI’

Alanya’nın gelecek olan depremzedeler için hazırlıklı olması gerektiğine dikkati çeken Erdem, “Alanya’nın yükü çok ağır. Bizim de bu konuda hazırlıklı olmamız lazım. Kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde Alanya’nın düzenini bozmadan gelen vatandaşların düzenini kurmasına yardımcı olacağız. Bugün yapılan davetin sebebi de basına yansıyan yanlış haberleri ve eleştirileri düzeltmektir. Alanya halkına gösterdiği çabadan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün ayıp günü değil ayıp örtme günü.Önceliğimiz oradaki yaraları sarmak olmalı. Ben inanıyorum ki kısa sürede maddi eksikler giderilir.  Depremin ikinci, üçüncü dalgası bizim için daha önemli çünkü oradan enkaz altında yakınlarını bekleyenler daha gelmemişti. Alanya ikinci, üçüncü dalgaya hazırlıklı olmalı. Bazı otellerde elektrik kesilmesiyle ilgili bir sorun yaşanmıştı. Dışişleri Bakanımızla görüştüm ve hemen sorun çözüldü.Kendisine bu desteği ve duyarlılığından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 11 b3994

,ALANYA GÜNEŞİ SORDU, BAŞKAN ERAY ERDEM CEVAPLADI...

Alanya Güneşi Gazetesi olarak ; mükemmel bir organizasyona daha imza atan ALTSO Başkanı Eray ERDEM'e dört soru sorduk.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ BAŞKAN VE BEN ea528

1.Alanya da bu yıl kalacak olan depremzede misafirlerimize , işverenler ile aralarında köprü olarak iş bulmaları konusunda yardımcı olacak mısınız?

2. Bu AVM Kalitesinde ki depremzede yardım merkezine para bağışı da kabul ediyor musunuz?

3. Turizm rezervasyonlarında bir düşüş var mı?

4. Bu yıl eğitim ve öğretimlerini burada yapacak olan Depremzede öğrencilerimiz için çalışmanız olacak mı?

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 12 25328

BAŞKAN ERDEM; " İstihdam için bir portal hazırlığı yapıyoruz. İşveren ve işçiyi buluşturmak adına projemiz var. Bu ihtiyaçların sürekliliği için destek vermek isteyen hayırseverlerin ve vatandaşların para desteğini makbuz karşılığı kabul edip her kuruşu kayıt altına alıyoruz. Depremden dolayı yabancı vatandaşlarda bir tedirginlik var, rezervasyonlarda gözle görülür bir düşüş var, iptal yok. Bu tedirginlik geçer, Alanyamız güvenlidir. Kısa bir süre dinginlik olur ama 1 ay sonra rayına oturur, Eğitimle ilgili çalışmaları ilgili kurumlar gerçekleştirir, biz sadece fikrimizi belirtiriz. Sorumluluk alanımız olmadığı için bilgi kirliliği oluşabilir. Buraya geldiğiniz ve halkımız ile aramızda köprü olduğunuz için teşekkür ederim" dedi.

ALTSO DEPREMZEDE YARDIM MERKEZİ 10 23367

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler