head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 siyasi partinin Alanya ilçe başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nda toplandı...

Topantıya;

--CHP Alanya  İlçe Başkanı Coşkun Karadağ,

--İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe,

--Saadet Partisi Alanya  İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca,

--Demokrat Parti Alanya İlçe Başkanı Hilmi Lök,

--Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Çakan,

--DEVA Partisi Alanya  İlçe Başkanı Umut Özkan'ın yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Adayı Murat Özçelik de katıldı.


Toplantı ile ilgili açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, 6’lı Masa’nın en büyük amaçlarından birinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş olacağını söyledi. Karadağ, “Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken 2 bin 340 sayfalık ortak mutabakat metnimiz var. CHP ve 6’lı Masa olarak Aile Destekleri Sigortası’na çok önem veriyoruz. Bu sigortanın en büyük özelliği hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceğinin devlet tarafından garanti altına alınması. Bunun devlet tarafından garanti alınmasındaki en önemli unsur ise kadınlara yönelik sigorta desteği olacak. Sigortası olmayan kadınlarımızın mutlaka Aile Destekleri Sigortası’na kaydının yapılması ve aynı zamanda sadece onların hesabına sigorta bedelinin yatırılması ile ekonomik olarak güçlendirilmesini sağlamak ana başlıklar olacak” dedi.

 

"TARIMDA ELEKTRİK İNDİRİMİ"...

Ortak mutabakat metninde yer alan en önemli maddelerden birinin, okuyan ve çiftçilik yaparak geçinen tüm gençlerin desteklenmesi olduğunu açıklayan Başkan Karadağ, “Her gencimiz ilk araba aldığında ÖTV ödemeyecek. Aynı zamanda gençlerimizin almış olduğu ilk telefonlarda KDV alınmayacak. Ortak mutabakat metninde yer alan en önemli maddelerden biri tarımda çalışan gençlere sigorta destekleri verilmesi. Tarımda gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’si destek olarak verilecek. Tarımda kullanılacak elektrik indirimli olarak verilecek. En önemli unsurlardan birisi de Ziraat Bankası’nın artık çiftçinin bankası olması için çalışma yapılacak. Aynı zamanda üniversite okumuş olan gençlerin bu zamana kadar olan KYK borçları silinecek” diye konuştu.

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler