head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

 

 

Turizmin vazgeçilmez çevre düzenlemesi aracı olan palmiyeler çevreyi tropikal görüntüyle güzelleştirmeye devam ediyorlar...

ALANYA GÜNEŞİ HABER YORUM LOGO 39645
Bir zamanlar Mısır'ın imha amaçlı sattığı hurma ağaçları ve bu palmiyeler ülkemize çeşitli yollarla ve hatta teşviklere konu olarak girdi. O zamanlar herkes aaa ne güzel bakın inşası yeni biten tesisler adeta orada onlarca yıldır varmışlar gibi duruyor, sanki zaman satın alınmış diye herkesin ve her kesimin hoşuna gidiyordu.

 

Şimdilerde bu ağaçlar büyüdü hatta binaların boylarını geçtiler.


Bazıları on beş yirmi metre boylara ulaştılar. İşte bu durum yeni bir sektörü bizlere sundu, o da ne biliyor musunuz? Palmiye budamacılığı ve traşlamacılığı.

PALMİYE BUDAMA 2 e7c99
Kolay bir iş değil o mesafeye direğe tırmanır gibi çıkmak ve orada bıçakla ve testereyle çalışmak.
Bu işten evine ekmek götürenlerden biride Ayhan Yiğit Usta. Aslen Kahraman Maraşlı olan ustayı palmiyelerin çokluğu Alanya'ya çekmiş. O mesafeye çelik ayaklarla çıkıyor, emniyet kemerini takmayı ihmal etmiyor ve işini ustalıkla yapıp ekmek parasını çoluk çocuğunun rızkını kazanıyor.

PALMİYE BUDAMA 3 56a23
Kazanıyor kazanmasına da karşılığında riske ettiği canı. Canı sermayesi olan bu sektörün çalışanları hiç korkmadan yağmur rüzgar dinlemeden oralara tırmanıyor ve emeklerini can riskiyle karıştırıp kazanç elde etmeye çalışıyor.


Kendisine sorunca gençliğinde futbol oynadığını ve kalecilik yaptığını anlatarak bu işin sanki alt yapısı spor muş gibi işi tarif ediyor , hayatından emin ve mutlu. Severek yapılan işin kendisini yormadığını ifade eden Ayhan usta yıllardır bu palmiyelere yakın olmuş ve onların her derdiyle ilgilenmiş.

PALMİYE BUDAMA 4 5e9ad
Kolaylıklar ustam elinden geçen palmiyeler adeta bayram tıraşını olmuş çocuklar gibi oluyor.
Allah kaza bela vermez sende memleketi güzelleştirmeye devam edersin inşallah.

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler