head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından akülü veya manuel araba kullanan fiziksel engelli bireylerinde yararlanabileceği piknik masası üretiliyor...

ANGELLİ PARKI 2 05523


Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü teknik personelleri tarafından konsept tasarım çalışmasına başlamadan önce, referans oluşturabilmesi amacıyla tekerlekli sandalye kullanıcıları için erişilebilir olduğu ifade edilen ve yine kamusal alanda kullanılan oturma elemanları ve banklar incelendi. Ancak bu incelemede genellikle birbirine çok benzer oturma elemanlarının yapılmış olduğu, ürün çeşitliliğinin az olduğu ve mevcut tasarımların sadece tek yönlü oturmaya olanak sağladığı görüldü ve bu yönde bir çalışma yapıldı.

ANGELLİ PARKI 3 c9392

Araştırmalardan yola çıkarak tasarım aşamasında öncelikle kişi sayısı belirlenmeye çalışıldı. Bu doğrultuda ideal kullanım senaryosu için kalabalık grupları da dahil edebilecek şekilde, 3 kişi tekerlekli sandalye kullanıcısı olmakla birlikte en fazla 9 kişinin kullanabileceği bir tasarımın gerekliliği düşünülerek ve bu yönde geliştirildi.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada; Alanya Belediyesi’nin engellileri yılda bir gün değil her gün düşünen bir belediye olduğuna dikkat çekti. “Alanya Belediyesi olarak hem vatandaşlarımızın hem de misafirlerin şehrin tüm imkânlarından kimsenin yardımı olmadan faydalanabilmesi için ‘Engelsiz Kent Alanya’ çalışmalarımız sürüyor. Projelendirip atölyemizde kendi imkânlarımızla ürettiğimiz piknik masaları parklarda ve mesire alanlarında uygun yerlere konularak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.” dedi.

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler