head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Norveç Ankara Büyükelçisi Erling Skjonsberg, İsveç Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Maki ve Danimarka Ankara Büyükelçisi Danny Annan'ı ağırladı...

 5ELÇİ 2 4124a

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel makamında 4 ülkenin büyükelçilerini ağırladı. Norveç Ankara Büyükelçisi Erling Skjonsberg, İsveç Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Maki ve Danimarka Ankara Büyükelçisi Danny Annan; Başkan Yücel’i birlikte ziyaret ettiler. Ziyarette ülkeler arasındaki ekonomik, ticari ve sosyal ilişkiler ele alındı. Başkan Yücel, Alanya’nın İskandinav ülke vatandaşlarının yaşamak ve tatil yapmak için tercih ettiği bir kent olduğunu vurguladı.

BAŞKAN YÜCEL; “ALANYA’DA 127 ÜLKEDEN İNSAN YAŞIYOR”...

Başkan Yücel ziyarette Alanya’nın çok kozmopolit bir şehir olduğunu belirterek, “Bizim şehrimiz gerçekten çeşitli dillere, dinlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir. Şu anda 127 ülkeden insan yaşıyor. 54 bin yerleşik yabancı burada ikamet ediyor. Ülkemizin 81 ilinden de gelen insanlarımız da var. Bu kadar çeşitli dillerin, dinlerin ve kişilerin yaşadığı bir yer olarak ülke ortalamasına göre suç, kaza gibi olumsuzluklar çok az. Bizim kamu kurum kuruluşlarımızın tek bir amacı vardır. Alanya’da gülen insan sayısını arttırmak ve herkesin inancını özgürce yaşayarak fikirlerini özgürce dile getirmelerini sağlamak.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “TURİZM DE HEDEFİMİZ 100 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLAMAK”....

Büyükelçilere turizmin geçmişi ve geleceği hakkında da konuşarak fikir alışverişinde bulunan Başkan Yücel, “Turizm bu yıl iyiye gidiyor. Tabi ki pandemiden dolayı 2 yıl boyunca çok düştü. Allah bir daha bize yaşatmasın o günleri. 2021 yılında tabiri caizse herkes karnının doyuracak kadar turizm oldu. Tesislerin yüzde 30’a yakını hiç açılmadı. 2022 ise beklentimizin üzerinde bir sezon oldu. Rusya-Ukrayna Savaşı fiyat kalitemizi çok düşürdü. İster istemiz bu savaş sadece turizmde değil bağıl sektörlerde de bizi çok etkiliyor. Ayrıca yüz yılda bir olan bir deprem yaşadık. Bu depremden de 14 milyon kişi etkilendi ve biz toplum olarak oradaki acıyı hepimiz hissettik. Bu acıyı tüm dünyanın bizimle paylaştığını biliyoruz. Geçen yıl ülkemizde 49 milyona yaklaşmıştı turist sayısı. Bundan 30 yıl önce ülkemizin başbakanı Türkiye 20 milyon turist ağırlayacak dediği zaman herkes gülüyordu. Şu an da 49 milyonu buldu ve bizim hedefimiz yıllık 100 milyon kişiyi ülkemizde ağırlayabilmek. Gelen misafirimizi sadece turist olarak değil bizim örf ve adetlerimize göre ağırlıyoruz. Bunu göstermeseydik bugün başarılı bir turizm destinasyonu olmazdık. Eksiklerimiz var mıdır vardır ama biz eksiklerimizi gidermek için çalışıyoruz. Bu yıl da turizmde bölgemizin altın çağını yaşayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Başkan Yücel, Büyükelçilere Alanya’nın tarihi tablosundan hediye etti. Büyükelçiler de kendilerine has hediyeleri Başkan Yücel’e sundular. Ziyaret karşılıklı iyi dilekler ile son buldu.

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

 

Gazeteler