head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ve bu yıl 9.’sunu düzenlediği Liselerarası Tiyatro Festivali başladı. Ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan’ın canlı yayınla bağlanarak söyleşi gerçekleştirdiği festivalin ilk gününde konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Gençlerin sanatı sevmesini, sanatla iç içe olmalarını önemsiyoruz.” dedi...

TİYATRO 2 bb74a
Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel’in gençlere tiyatro ve sanatı sevdirmek için hayata geçirdiği Liselerarası Tiyatro Festivali’nin 9.’su Alanya Kültür Merkezi’nde başladı. Kokteylle başlayan programa protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Program, festivale katılan 10 okuldan 80 öğrencinin hep birlikte gerçekleştirdikleri sahne performansı ile başladı. Öğrencilerin performansı izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı.

BAŞKAN YÜCEL; “SANAT VE SPORLA YOĞRULAN BİR GENÇLİK, GÜÇLÜ VE BAŞARILI GENÇLİKTİR”...

Gösteriden sonra Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de bir konuşma gerçekleştirerek, “Katılımının yoğun olması bizi oldukça sevindirdi. Her yıl daha da kapsamlı hale getirdiğimiz festivalimiz kapsamında Belediye Tiyatromuzun dekor ve kostüm sergisini, eğitici tiyatro atölyelerini ve ünlü tiyatro sanatçılarımızı tiyatro severlerle buluşturuyoruz. Alanya Belediyesi olarak gençlerin sanatı sevmesini, sanatla iç içe olmalarını önemsiyoruz. Sanat ve sporla yoğrulan bir gençlik, ahlakça düzgün, karakteri güçlü ve başarılı bir gençliktir. Alanya Belediye Tiyatrosu kurulduğu günden bu yana gençlerle bir arada olmuş, onlarla beraber hareket etmiş, sahnesini gençlerle paylaşmıştır. Paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “TÜRKİYE’NİN ÖRNEK GÖSTERİLEN TİYATROLARINAN BİRİ OLDUK”...

 

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun yurt içi ile yurt dışında adın duyurduğunu ve büyük ilgiyle takip edildiğini belirten Başkan Yücel, “Alanya Belediye Tiyatrosu bugüne kadar 80’den fazla farklı oyun sahnelemiş, 110 bin seyirci sayısına ulaşmıştır. Turnelere giden tiyatromuz hem yurt içinde hem de yurt dışında adını duyurmuş, aldığı ödüllerle de bizi gururlandırmıştır. Türkiye’nin örnek gösterilen tiyatrolarından biri haline gelen Alanya Belediye Tiyatrosu’nun ve tiyatro severlerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. 9. Alanya Liselerarası Tiyatro Festivali’mizde emeği geçen herkese, özellikle gönlünde tiyatro aşkı taşıyan genç kardeşlerimize, onları çalıştıran değerli hocalarımıza, tiyatro severlerimize, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

AHMET MÜMTAZ TAYLAN; “EN YAKIN ZAMANDA ALANYA’YA GELECEĞİM”...

Festivalin ilk gününde bir söyleşi gerçekleştirecek ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Mümtaz Taylan, hava muhalefeti nedeniyle programa katılamadı. Ünlü oyuncu canlı yayınla bağlanarak online olarak bir söyleşi gerçekleştirdi. Tecrübelerini sahneye gönül vermiş genç isimlere aktaran Taylan, “Yanınızda olamadığım için çok üzgünüm. En yakın zamanda Alanya’ya geleceğime söz veriyorum.” dedi.

Söyleşinin ardından festivale katılan 10 okula hediye takdim edildi ve katılımlarından ötürü teşekkür edildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’a da teşekkür plaketi sundu.

TİYATRO 3 ba6ae

FESTİVAL OYUNLAR VE SÖYLEŞİLER İLE 27 MAYIS’A KADAR SÜRECEK...

Festival okulların hazırladığı tiyatro oyunları ve ünlü isimlerin söyleşileri ile devam edecek. Güray Dinçol, Gökçe Gürçay, Seçil Özcan, Günay Ertekin, Güneş Çağlar gibi isimler öğrencilerle buluşacak ve çok değerli bilgiler aktaracaklar. Festival kapsamında lise öğrencilerinin hazırladığı oyunlar sahnelenecek. 27 Mayıs’a kadar devam edecek festivale tüm vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler