head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Millet İttifakı ortak basın toplantısı ile iktidara yönelik son kozlarını oynadı. Millet İttifakı seçim ofisinde yapılan toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, AK Parti’nin tutamayacağı sözler verdiğini söyledi...

Millet İttifakı’nın ortakları Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İyi Parti İlçe Başkanı Şefik Bahçe, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hilmi Lök ve Deva Partisi İlçe Başkanı Umut Özkan saat 14.00’de Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu Seçim Ofisinde bir araya geldi. Toplantıda öncelikle partiler seçmenlerine ve kararsız seçmene mesaj verdi. Açıklamayı ittifak ortakları adına CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ yaptı. Karadağ sözlerine ”Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 15 Mayıs’ta köşke oturup cumhurbaşkanı olacak” şeklinde başladı.


‘SORUNLARA SESSİZ KALINDI’...
Alanya’nın en önemli sorunlarına iktidarın sessiz kaldığını söyleyen Karadağ şunları söyledi: ‘İktidar sadece yapılacak’ dedi. Cumhur İttifakı’nın neler yaptığına hep beraber şahit olduk. Ancak hepsinde –cek, -cak’larla karşılaştık.’ dedi. Alanya’nın ülke sorunlarından bağımsız olmayan sorunları bulunduğuna dikkat çeken Karadağ ‘Alanya’nın en önemli sorunlarının başında trafik geliyor. Biz yıllarca bu trafik sorununun büyüyerek artacağını söyledik. Millet İttifakı ilçe başkanları ile olarak anlatmak için çırpındık. Ancak ne yazık ki; bu zamana kadar hiçbir gelişme olmadı. Gazipaşa ve Mersin arasındaki trafik çekilmez hale geldi, Millet İttifakı sorunları dile getirirken Cumhur İttifakı çevre yolu ‘yapılacak‘ dedi. Hızlı tren ‘yapılacak’ dedi. Şehir içerisindeki otopark meselesi ‘çözülecek’ dedi. Bu sorunlarla bugüne kadar geldik, hiçbir ilerleme de olmadı.’ Şehrin sorunları arasında tarımsal sulamanın olduğuna dikkat çeken Karadağ ‘Yeniköy Barajı projesi sözde kaldı. Yapacağız laflarından ileri gitmedi. Temeli atılalı 7 yıl olan bu barajda sadece yüzde 10’luk bir ilerleme sağlandı. Alanya 360 bin yerleşik nüfusa sahip ancak turizm sezonu içerisinde 1 buçuk milyon insana hizmet veren bir hastanemiz var. Ne yazık ki bu hastane bu kadar insana hizmet verecek bir kapasiteye sahip değil. Biz yeni bir hastane yapılması gerektiğini defalarca söyledik. Ne yazık ki bundan da sonuç alamadık. Yaklaşan seçim ortamından dolayı yine tutulamayacak sözler veriliyor. Hastanenin en büyük sıkıntılarından biri de onkoloji hastanesi ancak bu konuda da bir adım atılmadı. Alanya aynı zamanda bir turizm kenti ama Gazipaşa –Alanya Havalimanı turizme hizmet edecek yeterlilikte değil. Biz yine bunu da dile getirdik ama buna da sessiz kaldılar. Alanya’da bulunan Atatürk Müzesi’nin biran önce hizmet vermesi için Millet İttifakı olarak mücadele ettik. Ancak dile getirdiğimiz her soruna sessiz kaldılar.’ dedi. Karadağ, eleştirilerini seçime olan inançlarına dikkat çekerek bitirdi ve ‘Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 15 Mayıs’ta köşke oturacak. Buna inancımız tamdır.” dedi.

 

 

 

 

Gazeteler