ALTSO Başkanlığı'ndan 'Gündeme dair yapılan basın açıklaması' başlıklı bir bildiri yayınlandı.
Bildiride "Güzelbağ Küçük Sanayi Sitesi Projesi'ne sadece oda yöneticileri değil, geçmişten günümüze görev yapan kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın ve kurum müdürlerimizin de katkısı olduğunu görmezden gelemeyiz" dendi...
ALTSO Başkanlığı'ndan 'Gündeme dair yapılan basın açıklaması' başlıklı bir bildiri yayınlandı.
Bildiri aynen şöyle:
" Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) şehrimizin ekonomik hayatının gelişmesi, ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerin takip edilmesi ve bu gelişmelerin gerisinde kalmadan hatta ilerisinde yer alması için çalışmalar yapmak amacıyla kurulduğu 1991 yılından bu yana Alanyamızın güçlü yapısında etkili olmuş önemli bir kurumdur.
Alanyamızın sadece ekonomik hayatına değil sosyal yaşamına da önemli katkılarda bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na seçimlerle gelen yöneticilerin her biri 'Kurumlarda Süreklilik Esası'na dayalı olarak geçmişte başlayan hizmetleri takip etmek, varsa eksiklikleri tamamlayarak sürecin başarıya ulaşması için üzerine düşeni yapmakla görevlendirilmiştir.
Bu süreçte pek tabidir ki yeni projeler de hayata geçirtilmekte, geçmişte yapılan çalışmalarda emeği geçen yöneticileri de saygıyla anmak, taş üstüne taş koyan herkesin hakkını vermek de kurum kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Bu düşüncelerimizi de çeşitli zamanlarda defaten dile getirdiğimizi de hatırlatmak isteriz.
Yapılan çalışmalarda kurumsal sürecin işletilmesi ve kurumun itibarının onurlu görevlerde bulunan yöneticiler tarafından korunması, şahısların değil kurumun etkinliğinin ön plana çıkartılması esastır.
Tarih zaten bu kurumsal kimliğin ülke genelinde saygınlık uyandırılmasına katkı yapan tüm seçilmiş yöneticileri takdirle anacaktır.
Günümüz teknolojisinde arama motorlarında bile rahatlıkla ulaşılabilen bilgilerin yanı sıra kurum yönetim kurulu ve meclis kararı gibi resmi belgelerde ispatlı olan çalışmalar dikkate alınarak Odamız resmi kaynaklarından yapılan açıklamaların kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep verecek şekilde servis edilmesi bu gerçekleri değiştirmeyecektir.
Özetle; Odamız tarafından hazırlanan ve halen devam eden Güzelbağ Mahallemizde planlanan Küçük Sanayi Sitesi Projesi konusunda da hem odamız hem de medya kuruluşlarının arşivlerinde yer alan haberlere göre tarihsel süreci hatırlatmakta yarar görüyoruz.
İlk olarak 2000'li yılların ilk yarısında Sayın Kerim Taç’ın başkanlığında ortaya atıldığı kayıtlarımızda açıkça görünen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması çalışmaları ile başlayan proje zamanla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan 2011 yılında gelen 'Bu alana enerji verilemez' kararı ile farklı bir boyuta evrilmiştir.
O tarihten sonra dönemin Yönetim Kurulu Başkanı F. Kerim Aydoğan ve yönetim kurulu üyeleri odamız ve basın arşivlerinde de yer aldığı üzere OSB yerine şehir içinde sıkışan mobilya imalathanesi, mermer atölyesi, PVC ve demir doğrama atölyesi, Plastik Boru İmalathanesi ve Çamaşır Yıkama Fabrikası gibi işyerlerinin site çatısı altında daha uygun koşullarda ve büyümeye elverişli şartlarda çalışarak ekonomiye daha fazla katkı yapması amacıyla Küçük Sanayi Sitesi kurulması fikrini ortaya koymuş ve konuyu da hem yönetim hem de meclis gündemine taşımışlardır.
Bununla ilgili yönetim kurulu ve meclis kararları da ilgili bakanlıklarla yapılan yazışmalar ve Güzelbağ Belediyesi ile Odamız arasında yapılan protokoller de arşivlerimizde bulunmaktadır
Sürecin devamında da yine çeşitli bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulmuş, 18. Madde çalışması da başlatılmıştır.
Ancak gelinen noktada kadastroda yaşanan sorunlar başta olmak üzere çeşitli sebeplerle 18. Madde çalışmaları iade edilmiştir.
Ancak Odamızın habere konu olan ilk açıklamasında biz kooperatifin kuruluşundan sonraki sürece değil, projenin ortaya çıkıp günümüze kadar gelen sürece dikkat çektik.
Burada kooperatif üzerinden bir algı yapılması, sadece bir isim üzerine yoğunlaşarak geçmişte emeği geçen herkesi yok saymanın da ne kadar yanlış olacağını kamuoyunun takdirine sunmak isteriz.
Bu projeye sadece Oda yöneticileri de değil, geçmişten günümüze görev yapan Kaymakamlarımızın, Belediye Başkanlarımız ve kurum müdürlerimizin de katkısı olduğunu görmezden gelemeyiz.
Örneğin dönemin Belediye Başkanı Sayın Hasan Sipahioğlu’nun da bu projeye verdiği desteği görmezden gelemeyiz. Bu tip projeler kişilerin şahsi çabalarıyla değil her zaman ifade ettiğimiz üzere 'Ortak Akıl' ve 'İşbirliği' ile yürütülebilir.
Zaten fikrin ortaya çıkmasından bu yana geçen süreci ele aldığımızda çok sayıda emeği geçen isimsiz kahramanları kırmak ve farkında olmadan açıklamamızda kendilerine yer vermeyebileceğimiz kaygısıyla isim vermemeye de özen gösterdik.
Bu kadar hassas ve yapıcı davranırken Odamızın siyasete malzeme edilmesine müsaade etmeyeceğimizin önemle bilinmesini istiyoruz.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası siyaset üstü bir kurumdur. Bizim de görevimiz 2022’de aldığımız hizmet bayrağını daha ileri taşımaktır.
Bu noktada tıkanıklıkları açmak ve geçmişten günümüze emek harcayan yöneticilerimiz gibi elimizi taşın altına koymaya devam etmekten başka gayemiz bulunmamaktadır.
Burada başta da ifade ettiğimiz üzere taş üstüne taş koyan bütün başkanlarımızın, yönetim kurulu üyelerimizin, meclis üyelerimizin ve komite üyelerimizin ve kurum müdürlerimizin emeğine saygı anlamında süreci kamuoyu ile paylaşmayı uygun görüyoruz.
Bu basın bülteni ile birlikte geçmiş dönemlerde yerel ve ulusal basınımızda çıkan haber kupürlerini de saygıdeğer basınımızın yayınlayacağına ve geçmişte kendi yaptıkları haberleri hatırlayarak ne demek istediğimizi anlayacaklarına da yürekten inanıyoruz.
Ayrıca çok kıymetli basınımızı da adı geçen ve projede emeği olan odamızın tüm eski başkan ve yöneticilerinin de görüşlerine başvurarak objektif habercilik anlamında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz. Saygılarımızla."
HABER: Uğur AKDAĞ