head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024

 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da kutlama ve anma törenleri düzenlendi...

 

109 YAŞINDA 4 237a4
Alanya’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenleri, Hükümet Meydanı önündeki Atatürk Anıtı’nda başladı. Törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, siyasiler, oda ve derneklerin temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

109 YAŞINDA 3 8d98f

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASININ BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından etkinlikler Alanya Kültür Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Duanın ardından okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında derece elde eden öğrencilere Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin tarafından madalya ve hediye takdimi yapıldı.

109 YAŞINDA 4 237a4

 

ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSINA BÜYÜK ALKIŞ

Hüseyin Girenes Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı. Çanakkale ruhunu yaşayan ve yaşatan bir program hazırlayan öğrenciler, seslendirdikleri şarkılar, şiirler ve canlandırmalarla salonu dolduran vatandaşlardan tam not aldılar. Kum sanatı sanatçısı, eğitimci ve yazar Tarkan Köylü’nün kum sanatı performansı da büyük beğeni topladı.

 

109 YAŞINDA 5 3011d

BİRİLERİ VAR - ALANYA ŞEHİTLER BELGESELİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Programın devamında ise Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde, vatanın bölünmez bütünlüğü ve birliği için canlarını feda eden Alanya’nın kahraman şehitleri için hazırlanan Birileri Var - Alanya Şehitler Belgeseli izleyiciyle buluştu. İzleyenlerin duygu dolu anlar yaşadığı belgesel salonu dolduran katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Kutlama etkinlikleri, belgesel gösteriminin ardından son buldu.

109 YAŞINDA 6 3afe5

 

 

 

HABER: Uğur  AKDAĞ

Gazeteler