head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 08 Eylül 2024

 

Alanya, her bayram olduğu gibi bu bayramda da çevre şehirlerden gelen tatilcilerin akınına uğradı. Özellikle Barlar Sokağı olarak bilinen cadde, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle dolup taştı...

ALANYA KURBAN BAYRAMINDA KURBAN EDİLDİ...

Kurban bayramı tatilini Alanya'da geçirmeyi tercih eden tatilciler, eğlence mekanlarını doldurdu.

Barlar Sokağı'nda yaşanan bu yoğunluk, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Tatilcilerin eğlenceli anlarını paylaştığı fotoğraf ve videolar, Alanya'nın popülerliğini bir kez daha gözler önüne sersede Alanya ve turizme yakışmayan görüntüler can sıkıcıydı.

 

Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar Alanya'yı olumsuz bir şekilde de gündeme taşıdı.

Özellikle erkek yoğunluğunun fazla olduğu yönündeki yorumlar dikkat çekti. Birçok kullanıcı, Barlar Sokağı'ndaki dengesiz cinsiyet dağılımının eğlence atmosferini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Sosyal medya uygulaması X'te yapılan bir yorum ise Alanya'yı alay konusu yaptı. Bir kullanıcının yaptığı paylaşıma "Bu bayram bir erkeğe 12 erkek düşüyor" notunu düşmesi, binlerce olumsuz yorumu da beraberinde getirdi.

Bazı paylaşımlar, bu durumun Alanya'nın imajını zedelediği yönünde eleştirilerde bulundu.

Alanya yerel yönetimi ve işletmeciler, bu tür yoğunlukların güvenli ve keyifli bir şekilde yönetilmesi için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Alanya polisi, Alanya Belediyesi Zabıta görevlileri ile bazı işletmelerin özel güvenlik görevlileri , tatilcilerin güvenliği için cadde boyunca devriye gezdi.

Alanya'nın popülerliği her geçen yıl artarken, bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilmesi ve tatilcilerin dengeli bir şekilde ağırlanması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği vurgulandı.

 

 

Gazeteler