head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 08 Eylül 2024

 

Alanya'da özel bir yurtta kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen eğitmen G.R.U. (21), 2’nci kez hakim karşısına çıktı...

Alanya'da bir özel erkek öğrenci yurdunda görevli eğitmen G.R.U.'nun geçen yıl, 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmiş, bunun üzerine ifadesi alınan ve daha sonra serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Yargılama sürecine de müdahil olan bakanlık, mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik psikososyal destek başta olmak üzere çalışma başlattığını açıklamış, bakanlığın açıklamasının ardından olayla ilgili şüpheli eğitmen G.R.U., 21 Kasım 2023’te Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yeniden gözaltına alınmıştı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.R.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konmuştu.

2’NCİ DURUŞMA GERÇEKLEŞTİ...

Olayla ilgili yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve istismara uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi.

 

G G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

İddianamenin kabul edildiği Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 2’nci duruşma gerçekleşti.

Yaklaşık 4 saat süren duruşmada ilk duruşmada dinlenemeyen 4 mağdur çocuk ve aileleri de dinlendi.

 

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanı 30 Eylül 2024 tarihinde görülmesine karar verdi. 

 

 

 

 

ALANYA GÜNEŞİ HABER MERKEZİ

 

 

Gazeteler