head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 08 Eylül 2024

 

 

Geçmiş yıllarda Alanya'da, Alanya Kaymakamı olarak görev yapan ve şimdi Kırklareli Vali Yardımcısı olan Dr. Hasan Tanrıseven, tatil için geldiği Alanya’da vali gibi karşılandı...

 

Alanya'yı turizmde dünyanın gözbebeği yapmak zor değil diyen,Alanyaspor'u süper lige çıkması için motive eden ve Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın değerini koruyan; elli milyon değer biçenlere hayır diye karşı koyan( bugün kü değeri 300 milyon) Dr Hasan Tanrıseven, İL olması için 40 yıldır söz veren siyasilerin sözünün ardından Alanya İl olsun ve sizde İlk Valimiz olun sözleri ve sevgi ile karşılandı.

VALİ TANRISEVEN 2 26520

2014-2016 Yılları arasında Alanya Kaymakamı olan, mevcut Kırklarerli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven Alanya’da dostlarıyla buluştu. Alanya ile bağlarını koparmayan ve her fırsatta Alanya’ya ziyaretlerde bulunan Vali Yardımcısı Tanrıseven, dostlarıyla tekrar 'İkinci evim' dediği Alanya’da bir araya gelmenin verdiği mutluluğunu yaşadı.

 

Vali yardımcısı Tanrıseven, "Öncelikle geldiğimden beri beni mesaj yağmuruna tutan bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Alanya'yı ben de ailem de ikinci evimiz olarak görüyoruz. Alanyalıları da gerçekten dostlarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Burada hiç yabancılık çekmiyoruz. Buraya buluşmaya gelen vatandaşlarımız da bu mutluluğun göstergesi. Alanya'da gerçekten zor bir dönemde görev yaptık ama güzel hizmetlerde bulunduk. Alanya halkı ile esnafından, kırsal mahalledeki vatandaşlar ile herkesle iyi bir şekilde kaynaştık. Elimizden geldiğince hizmet yapma gayreti içerisinde bulunduk. Vatandaşların bizleri ziyarete gelmesi, bizim buraya gelmemiz sürekli bu birlik ve beraberlik görüntüsüyle Alanya halkı ile kaynaştığımızı gösteriyor. Ben de doğrusu şu an Alanya'da bulunmaktan mutluluk içindeyim" dedi.

 

VALİ TANRISEVEN 3 bb01b

TANRISEVEN TURİZM SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ...


Turizm sezonunu da değerlendiren Vali Yardımcısı Tanrıseven, "Türk turizmi biraz sıkıntılar çekiyor ama Alanya'nın turizmin başkenti olduğuna inanıyorum. Ben Alanya'da göreve başladığım zaman 'Alanya Türkiye'nin Miamisi'dir' demiştim. Aslında Miami potansiyeli var. Bütün yapılacak olan, bu potansiyeli yukarılara çıkarmakta. Belki yerel yönetimler, genel yönetimler, sivil toplum kuruluşları beraber işler başarabilir. Çünkü ben Alanya'nın şu an hak ettiği yerde olduğuna inanmıyorum. Eşsiz bir güzelliği var, doğasıyla, tarihiyle aynı şekilde sebzesiyle, meyvesiyle bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman Alanya çok daha iyi bir yere gelebilir. Ülkemizin turizmine daha fazla turist çekip daha fazla gelir elde edebilir. Bu konuda çalışmalar olursa ben elimden geldiğince destek vermeye çalışırım. Ben üniversitelerde turizm işletmeciliği dersi verdim, kenti yönettim, üniversiteyi yönettim ama gördüğüm şu Alanya’mızın müthiş bir potansiyeli var. Dışarıda iyi bir izlenimi var. Şu an lokal kısmen yerel olarak bu yıl önceki yıla göre bir takım sorunlar var. Fakat bunlar aşılmayacak sorunlar değil. İyi bir planlama ile iyi bir çalışma ile kentimiz çok daha iyi bir yere gelebilir. Ben Alanya'nın geleceğini de bu çalışmalar yapılırsa çok parlak olduğunu söylemek isterim" diye konuştu.

'VAKIF ALANYA’NIN BEL KEMİĞİDİR'...


Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı hakkında da açıklamalarda bulunan Tanrıseven, "Ben Alanya Kaymakamı iken Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın başkanıydım. Alanya Kaymakamlığı kadar en çok mesai ayırdığım konulardan biri de vakfın gelirlerini toplamak, vakfın ayakta tutulması ve menfaatinin savunmaktı. Bugün bunun meyvelerini almamız da büyük bir mutluluk sebebi. Örnek vermek gerekirse, vakfın oteli o zaman 8 milyon TL'ye satılıyordu, biz bunu uygun görmedik. Fakat bugün vakfın oteline yaklaşık olarak 8 milyon Euro dan daha yüksek bir bedel (300 milyon TL) veriliyor. Biz de gerçekten vakfın malına mülküne sahip çıktığımız için mutluyuz. Ben Alanya Üniversitesi'ni fiilen yönettim, HEP Vakfı başkanlığını yaptım. O zaman da bizim kalenin yanındaki Hamdullah Emin Paşa Koleji Cumhuriyet Eğitim Vakfı'na kiraya verilmişti. Onlara işbirliği çağrısında bulundum ama onlar kendileri yoluna devam edeceklerini söyleyince, kiranın bitiminde buranın kirasını uzatmayacağımızı sözlü olarak ifade ettim, yazılı olarak da belirttik. Bugün üniversite kendi kompleksine kavuşuyor. Üniversitenin gelişmesi söz konusu olacak. Bu konuda katkı sağladığımız için mutluyum. Ayrıca o dönem üniversite yeni kurulmuştu, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi idi yeni adıyla Alanya Üniversitesi. Onu da ayakları üzerinde tuttuk, yüzde 99 doluluk oranı sağladık. Ayrıca bir takım isteklerde vardı ama biz Alanya'da kalmasını uygun gördük. Bugün üniversitenin yoluna devam etmesi, öte yandan kendi kompleksini alması, otellerini Alanya eğitimi için ciddi bir potansiyelinin olmasını sağladığı için ben büyük bir mutluluk duyuyorum. Yani biz vakıf malı ‘beytül mal’dır dedik ve üstüne basa basa bunu belirttik. Fakat inanıyorum ki vakfın malı ile mülkü ile önümüzdeki dönemde Alanya'da eğitimde çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine ciddi katkılar sağlanacak. Vakıf başkanı olarak da o günlerden bu günleri görmeyi, bu tabloyu yaratmada vesile olduysak, bu da bize manevi haz ve mutluluk kaynağıdır. İnşallah Hamdullah Emin Paşa Vakfı da sonraki arkadaşlarımız yöneticileri en iyi şekilde değerlendirirler ama vakıf Alanya'nın bel kemiği, insanların üzerinde duruyor. Biz de durduk. İnşallah Alanya'nın eğitimine de ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

 

Saatlerce süren ziyaret sırasında Alanya'da ki gazeteciler, sivil toplum kuruluşu örgütleri,esnaf temsilcileri ve her kesimden Alanya insanı Tanrıseveni ziyaret ederek sohbet ettiler.

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

Gazeteler