head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Özel bir hastanede sezaryenle yeni doğum yapan Ayşe Ayanoğlu’na, kan tüplerine yanlış etiket yapıştırıldığı ve bu yüzden 2 ünite yanlış kan verildiği iddia edildi. Doğumun hemen ardından 5 gün boyunca yoğun bakımda kalan kadının yaklaşık 17 gündür tedavisi devam ediyor...

Antalya’da yaşanan olaya tepki gösteren Ayanoğlu’nun eşi Polat Ayanoğlu, “En güzel günümüz diye düşündüğümüz gün, aynı zamanda en acı günümüz oldu” dedi.


Antalya’da yaşayan Polat Ayanoğlu ve Ayşe Ayanoğlu, 4 yıl önce dünya evine girdi. Çiftin bu evliliklerinden 23 Temmuz günü özel bir hastanede sezaryen ameliyatıyla ‘İnci’ adında ilk bebekleri dünyaya geldi. Ameliyat sonrası kan ihtiyacı bulunan Ayşe Ayanoğlu’na, iddiaya göre kan gurubu olan 0 RH+ yerine 2 ünite AB RH+ kan verildi. Ardından vücudu tepki veren Ayanoğlu’nun durumu doktorlara bildirildi.

Yapılan güvenlik kameraları incelemelerinde, Ayanoğlu’na verilecek kanın yer aldığı tüpe hemşire tarafından yanlışlıkla başka bir kan grubunun etiketini yapıştırıldığı ortaya çıkmasının ardında Ayanoğlu acilen başka bir özel hastaneye sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan genç kadın, 5 gün sonrası hayati tehlikesini atlatabildi. Aynoğlu’nun, iç organlarının zarar görüp görmediği konusunda başlatılan tedavisi yaklaşık 17 gündür devam ediyor.

Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayette bulunduklarını ve hukuki süreç başlatacaklarını da sözlerine ekleyen Ayanoğlu, “Avukatımız konuyla ilgileniyor. Sağlık bakanlığında da bildiğim kadarıyla soruşturma açıldı diye konuştu.

Gazeteler