head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümünde Alanya yine tek yürek oldu. Gün boyu süren 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında 7’den 77’ye herkes fener alayında bir araya geldi. Fener Alayı’nın ardından Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Çelik konseri ile vatandaşlar zafer coşkusunu doyasıya yaşadı.
ALANYA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

ÇELİK 4 358277856607993600 ce18d

30 Ağustos Zafer Bayramı, Alanya’da çok büyük coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmî törenle başlayan kutlamalar akşam saatlerinde Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile devam etti. Atatürk Anıtı önünde buluşulduktan sonra Fener Alayı saat 20.00’de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ilk meşaleyi yakmasıyla başladı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, ilçe protokolü, siyasi ilçe başkanları ve vatandaşların büyük katılımı ile gerçekleştirilen Fener Alayı, Belediye Binası arkasındaki konser alanında sona erdi.

YÜCEL: “ECDADIMIZ, KANLARIYLA DESTAN, İNANMIŞLIKLARIYLA TARİH YAZDI”

Çelik konseri öncesinde büyük bir coşkuyla sahneye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Zafer konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan ve Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren Büyük Taarruz Zaferimizin 97’inci yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Milletimiz kazandığı bu büyük zaferle tüm dünyaya; Türk milletinin vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda canını seve seve feda edebileceğini ve asla esaret altına girmeyeceğini göstermiştir. Büyük Taarruz’un 97. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı saygıyla, şükranla, rahmetle anıyorum. Kanlarıyla destan, inanmışlıklarıyla tarih yazarak bize bu vatanı bırakan tüm şehitlerimize, elleri öpülesi ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Kutlama programının düzenlenmesinde emek sarf eden Alanya Kaymakamlığımız başta olmak üzere Kent konseyimize, tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum.”

ÇELİK 2 819770368702275776 5cd82

ÇELİK’TEN MUHTEŞEM KONSER

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından sevilen sanatçı Çelik, 20 bini aşkın katılımcıya unutulmaz bir 30 Ağustos akşamı yaşattı. En güzel parçalarını Alanya halkı için seslendiren Çelik, sahnede kaldığı yaklaşık 3 saat boyunca birbirinden güzel parçalarıyla sevenlerini coşturdu. Bir ara sahneden inerek izleyicilerin arasına karışan Çelik, 30 Ağustos coşkusunu dinleyicileriyle birlikte yaşadı.

ÇELİK 3 377747232738321408 7faca

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ GECEYE RENK KATTI

Çelik konserinde atılan havai fişekler geceye renk katarken Belediye Başkanı Yücel, Çelik’e teşekkür plaketi ve üzerinde resmi olan su kabağı hediye etti. Çelik, özellikle su kabağı üzerine işlenen resmini ve Atatürk portresini çok beğenirken Başkan Yücel ve ekibine teşekkür etti.

HABER:Ayten YILMAZ

Gazeteler