head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Türk Kızılayı Alanya Şube Başkanı Dr. Mehmet Dikici, Kızılay Haftası nedeniyle yazılı bir basın bildirisi yayınladı...

türk kızılayıimages d4a02

Türk Kızılay Haftası'nın bu yılki sloganının "Sensiz olmaz" olarak belirlendiğini ifade eden Dikici, “Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkânı sunuyor. 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu niteliğini büyük bir gururla taşıyor. 151 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzattı. Kızılay, gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine de ihtiyaç duyuyor. Gerçekleştirilen çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması, bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlıyor.


KIZILAY’DAN ÇAĞRI: SENSİZ OLMAZ
Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Kızılay, mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütüyor. Türk Kızılayı'nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücünü, yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhu oluşturuyor. Kızılay gönüllü bir hareket olarak bu yılın sloganını ‘Sensiz olmaz’ olarak belirledi. Topluma, 151 yıllık iyilik hareketinin onlarsız var olamayacağını hatırlatmak isteyen Kızılay, bu büyük iyilik hareketinin içinde olanlara da minnetini göstermeyi hedefliyor. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazandı. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olup yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletiyor. Türk Kızılay, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini de üstlendi. Bölgesel Kan Merkezleri Projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Kızılay, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılıyor. TÜRKÖK projesi sayesinde sağlanan eşleşmelerle kemik iliğine gereksinim duyan hastalara şifa oluyor. Türk Kızılayı ülkemizin birçok bölgesinde hizmet veren tıp merkezleri ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz, diğer vatandaşlarımıza da sembolik ücretlerle sağlık hizmeti sunuyor. Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılayı, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yapıyor. Sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç yardımı ve ücretsiz sağlık yardımı yapan Kızılay, engelli vatandaşlarımıza da yardım elini uzatıyor. Türk Kızılayı, ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra yurdumuzun değişik yörelerinde şubeleri tarafından kurulan ve yönetilen aş ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek veriyor. Kızılay, hizmetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla personeli, üyesi, gönüllüleri ve işbirliği içinde çalıştığı kurum ve kuruluşların çalışanlarına ve halkın afet bilincini arttırarak afetlerden daha az zarar görmelerini sağlamak amacıyla özellikle çocuklar olmak üzere bütün halkımıza yönelik eğitim programları düzenliyor.


YARDIMLAR YIL BOYU SÜRÜYOR
Çalışmaları zamanla sınırlı olmayan Türk Kızılayı, yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Kızılay, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle iyilik yolculuğuna devam edecektir.
Türk Kızılayı Alanya Şubesi olarak; Kızılay Haftası dolayısıyla ilçemizin birçok okulunda etkinliklerimiz olacaktır. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize duyarlılıkları için ayrı ayrı teşekkür ederiz" dedi.

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler