head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya Müftülüğü'nden ilginç 29 Ekim kutlaması: Atatürk’ten hiç  bahsedilmedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Alanya’da da coşkuyla kutlandı. Alanya protokolü mesajlarında, başta Cumhuriyet’in kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten söz ederken, Alanya Müftülüğü’nün mesajı hem şaşırttı hem de üzdü...

Alanya Müftüsü İhsan İlhan’ın başında bulunduğu Alanya Müftülüğü’nün sosyal medya hesabında paylaşılan mesajda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten tek satır dahi söz edilmemesi dikkat çekti.

İşte, Alanya Müftülüğü’nün tepki çeken o mesajı: “Türk milletinin binlerce yıllık engin ve zengin tarihinde bayram olarak kutlanmaya değer nice büyük zaferler, nice önemli olaylar vardır. Yakın tarihimizin en büyük zaferi hiç şüphesiz Kurtuluş Savaşı olduğu gibi, en önemli olaylarının başında da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu gelmektedir. Türk milleti genciyle ihtiyarıyla, kadınıyla, erkeğiyle şuurlu bir şekilde bütünleşip bütün güç ve imkanlarını birleştirerek Milli Mücadeleyi kazanmıştır. Onun kendi kendini idare etmeye ne derece layık olduğunu, dost-düşman herkesin gözleri önüne seren bu çetin imtihanın ardından başarısını bütün dünyaya kabul ettirmiştir. Bu başarının ardından 29 Ekim 1923 günü cumhuriyet ilan edilmiş, milletçe kazanılan zafer cumhuriyetle perçinlenmiştir. 19 Nisan 1925'te ise 29 Ekim günü milli bayram ilan edilmiştir. O yıldan itibaren 29 Ekim, her yıl devletimizin kuruluş günü olarak coşkulu törenlerle kutlanmaktadır. Cumhuriyet idaresinde milletin iradesi esastır. Millet bu iradesini yasalarda belirtilen yollarla kullanır. Millet, yönetimde doğrudan söz sahibi olarak kendi kendini yönetir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, Vatanı korumak uğruna canlarını siper eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar dileriz.”

İşte o paylaşım;

MÜFTÜNÜN FETVASI248d25d1 eb76 4d28 ab81 bd3850815e12 72076

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

 

Gazeteler