head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. AGC Başkanı Gaye Coşkun tarafından karşılanan Kalan, AGC anı defterine de Alanya Medyası ile ilgili düşüncelerini yazdı... 


AGC Center’daki yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Hatıra defterini imzalamasının ardından AGC Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Kalan, Alanya basını hakkında Coşkun’dan bilgiler aldı. Alanya medyasının çok yakından takip ettiklerini belirten Kalan, “Alanya’da ne olduğunu takip etme gayreti içerisindeyiz. Alanya dinamik bir yer. Bazen haberleri izlersiniz ama gerçekten topluma dokunan haberleri göremezsiniz. Bizde de sürekli bir hareket var. Alanya medyası da bu açıdan bir il medyası düzeyinde. Son derecen faal, başarılı hizmetleri var. Yakınen takip ediyoruz. Özellikle üniversitemizin faaliyetleri, desteklediği projeler Alanya medyasında da yer alıyor ve bizi son derece mutlu ediyor. Bu iş birliğinin önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi temennisi içindeyim. Çünkü üniversiteler önemli bir haber kaynağı. Özellikle kamu kurumları ile ilgili yapıcı olamaya gayret etmek gerekiyor. Kurumlar, devlet bizim. Dolayısıyla sahip çıkmamız, desteklememiz gerekiyor. Üniversitenin burada oynadığı rol çok önemli. Üniversite burada sosyal, ekonomik açıdan değerlendirilmemeli. Özellikle ürettiği akademik bilginin şehir ile paylaşılması, üretilen entelektüel bilginin şehirle buluşması, aktarılması ve Alanya’nın kent olgusuna bu bağlamda önemli katkılar sağlaması söz konusudur. Üniversiteye biraz da bu cepheden görüp değerlendirmek gerekiyor. Bu noktada şanslıyız. Alanya halkı da bu noktada üniversiteyi benimsiyor, destekliyor. Şu anda Kestel’de faaliyet göstermekle birlikte Cikcilli’de yeni bir kampus alanı tahsisi bitmek üzere. Artık Alanya’nın orta bölgesinde üniversitemizin sadece nicelik değil, nitelik anlamda da değer kazanacağı, artış kazanacağı bir kampus alanının da inşaasına başlayacağız. Dört yıl içinde güzel hizmetler yapacağız ve Alanya’mıza önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum. Bu noktada da basın mensuplarının katkılarını her daim bekliyoruz” dedi.

medya 2 80329473 458710905020201 5221922015589433344 n fa48d


“ÖNCELİĞİMİZ KAMU MENFAATİ”...
Ziyaret için teşekkür eden Coşkun da, “Her meslekte olduğu gibi medyanın içinde de sıkıntılar var. Biz de kendi yanlışlarımızı görmezden gelen pozisyonlar içinde değiliz. Bizim yöneticilerimizden ricamız, belki biz bir şeyi haber yapmak zorunda değiliz ama yapmamak zorunda da değiliz. Burada kamu menfaatine bakıyoruz. Kamu menfaati bizim önceliğimizdir. Bu açıdan bilgi alma hakkını kullanmak istiyoruz. Bize kamu adına doğru bilgiler aktarılırsa biz de bunları paylaşırız’ diye konuştu.

 

 

HABER:Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler