head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024
‘Milli servet çürümeye terk edildi’
Bu akşam Dim TV’de ekrana gelen İğneli Fıçı’ya konuk olan CHP İlçe Başkanı Karadağ, Alanya Belediyesi’nin yeni hizmet binası projesini bir kez daha eleştirerek bu bekleme sürecinde oradaki bazı materyaller deforme oldu. Bu tür yatırımlarda değil 8 ay, 2 gün bile yüklenici firma çalışmaları durdursa resmi prosedürü uygular, sözleşmeyi fesih edersiniz. ‘Müteahhit firma konkordato ilan etti’ denilmesi, bu bir gaflet” dedi...
 
CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın 29 Aralık’ta yapacağı kongre için geri sayım başlarken, favori başkan adayı olarak ön plana çıkan mevcut ilçe başkanı Coşkun Karadağ, bu akşam Dim TV’de (dimtv.tv) ekrana gelen Alanya televizyonlarının efsane programı İğneli Fıçı’ya konuk oldu. KGK Genel Başkanı, duayen gazeteci Mehmet Ali Dim’in hazırlayıp sunduğu programda, kongre sürecinden çarpıcı detaylar ve Karadağ'ın yeniden adaylığı konuşuldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Karadağ’ izleyicilerden ve parti tabanından gelen soruları da yanıtladı. İşte Karadağ’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
‘BAŞKAN OLMAM SÜRPRİZ OLDU’
Bir önceki dönemde 11-12 yönetim kurulu arkadaşımızın istifası ile birlikte yönetim boşluğu oldu ve başkanlık düştü. Daha sonra partili arkadaşlarımızla birlikte Durmuş Özgen’in ofisinde bir araya geldik. Ben de o toplantıya katıldım. Fakat orada ilçe başkanı olarak adım yoktu. Arkadaşlarımız benim ilçe başkanı olmam konusunda bir fikir beyan ettiler. Dolayısıyla ben de partimiz için derhal bu durumu kabul ettim. Daha sonra yönetim kurulunu oluşturduk ve göreve başladım.
‘TARİKAT BİZE OY VERMEDİ’
Seçime girdiğiniz zaman amacınız iktidar olmalıdır. Seçimde bazı gruplardan blok oy almayı bekliyorduk. Fakat bu grup daha sonra blok oy kullanmaktan vazgeçti. Tarikatın bize vereceği blok oylar serbest bırakılınca ve farklı aktörler ortaya gelince bize oy vermediler. Dolayısıyla seçimi kaybettik.
‘CHP GİDEREK GÜÇLENİYOR’
CHP şu an siyasi alternatif olarak tek parti. Büyükşehir belediyelerinin kazanılması ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük bir yönelme oldu. Çalışmalarımıza bu yönde devam edersek iktidar olmamanız için hiçbir sebep yok. Son günlerde Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasında yaşanan polemik ortaya çıktı. Daha önce de saraya ‘Kim gitti’ polemiği vardı. Bütün bunlar CHP'nin önünü kesmek için yapılan provakatif davranışlardır. Ama CHP bunlardan çıkarak daha da güçleniyor.
‘DELEGELERİN ÇOĞU ORTAK’
Seçime gireceğimiz diğer iki aday arkadaşlarımız oldukça değerli insanlar. Hak, hukuk, adaleti içselleştirmezsek hiçbir konuda başarılı olamayız. Bu konuda da diğer iki aday arkadaşımıza söylediğim şey ‘Herhangi bir haksızlık yaptığım zaman beni uyarın’ oldu. Seçtiğimiz delege arkadaşlarımızın yüzde 60-70’i üç adayın ortak delegeleri. Yanı sıra üyemizin olmadığı mahallelerde üçümüzün ortak belirlediği ismi delege seçtik.
‘MUHİTTİN BÖCEK ALANYA’YI ÖNEMSİYOR’
Muhittin Böcek’in Alanya ilgisizliği kesinlikle söz konusu değil. Hatta muhtarlarla yaptığı ilk toplantıyı Alanya'da yaptı. Sorunları birinci ağızdan dinledi ve çözüm bulma noktasında çalışmalar yaptı. Konyaaltı'nda dört dönem belediye başkanlığı yaptı. Alanya'da verdiği sözleri harfiyen yerine getiriyor. Yoğun programlarından dolayı gelmediği gelmeyeceği anlamına gelmez. 19 ilçe arasında en önem verdiği ilçelerin başında Alanya geliyor. Bizlere Alanya'da 2 tane kreş açma talimatı verdi. Biz de yer bulma çalışmalarına başladık. Yanı sıra Mahmutlar Mahallesi’ne de bir kreş yapılması adına teklifte bulunduk. Ayrıca Halk Et’in Alanya’ya getirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Muhittin Böcek verdiği sözü mutlaka yerine getirecektir.
‘ALANYA BELEDİYESİ’Nİ KAZANACAK TEK PARTİYİZ’
Göreve geldiğimiz zaman kırsal mahallelerde teşkilatlanmaların eksik olduğunu gördük. 102 mahalleye temsilci atadık. Sorunları dosya halinde alıyoruz. Bu dosyaları da oluşturduğumuz komisyonlarda inceliyor ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gönderiyoruz. Gönderdiğimiz dosyalar oradan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar ulaşıyor. Biz CHP olarak Alanya'da gündemi belirleyen bir partiyiz. Alanya Belediyesi'ni kazanacak tek siyasi partiyiz. Tüm delege arkadaşlarımızın partiye oy vermesi gerekiyor. Alanya Belediyesi’ne geçmişte olduğumuz gibi her zaman talibiz.
‘ALANYASPOR TESİSİ KESİNLİKLE BİTECEK’
Başlanan her proje gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Alanyaspor tesislerini de tamamlayacak. Bildiğiniz üzere aynı dönmede Payallar hal projesi ve gene aynı bölgede arıtma projesi başlatıldı. Bizim itirazımız projelerin başlama zamanı idi. Seçim yatırımı olarak görüldü bu projeler. Belediyemiz bugün 6,5 milyar TL borç batağının içinde. Muhittin Böcek’in söylediği ise ‘Bu borcu bahane etmeyeceğiz, dolayısı ile yatırımlarımıza hızla devam edeceğiz’ oldu. O yüzden Alanyalıların ve Alanyasporluların içi rahat olsun.
‘BU BİR GAFLET‘
Alanya Belediyesi’ni eleştirdiğimiz konulardan birincisi ve en önemlisi yeni belediye binası oldu. Ben göreve geldiğimden beri yaklaşık 9 aylık süreçte bu binaya çivi bile çakılmadı. Bu milli servet, atıl durumda bekliyor. Bu zaman kadar bu milli değerin beklemesi hoş olamadı. Bu bekleme sürecinde oradaki bazı materyaller deforme oldu. Bu tür yatırımlarda değil 8 ay, 2 gün bile yüklenici firma çalışmaları durdursa resmi prosedürü uygular, gerekirse sözleşmeyi fesih eder bir başka firmayla yolunuza devam edersiniz. ‘Müteahhit firma konkordato ilan etti’ denilmesi, bu bir gaflet.
‘ALANYA BETONA GÖMÜLDÜ’
Alanya Belediyesi’ni eleştirdiğiniz konulardan ikincisi ise kentsel dönüşümün ada bazında değil de parsel bazında yapılması. Sosyal donatılar ve yeşil alanların arttırılarak dönüşümün ada bazında yapılaması gerektiğini belirtmemize rağmen dönüşüm çalışmaları parsel bazında sürüyor. Alanya betona gömüldü. Betona gömülen Alanya’da radyasyon ve ısı yıllar içinde artar. Biz çocukluğumuzda yazları daha rahat geçirdik. Bugün klimalar dahi fayda etmiyor. İnsanlar yaylalara kaçıyor. Alanya’mızı büyütelim derken Alanya’yı ızdırap içine sokmayalım. Bir diğer konuda DEMAŞ. DEMAŞ’a çok katlı AVM'ler yerine sosyal ve kültürel alanlar yapılmalı.
‘ALANYA’YI MARKALAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR’
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan hocamızın ufku gerçekten çok açık. Alanya için güzel düşünceleri var. Alanya’yı marka şehir yapmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Şu an yayınımızı izliyormuş kendilerine başarılar diliyoru,m eğitim için yapılacak her konuda kendilerinin ayanındayız. “
SERDAR KÖSEOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR MESAJI
Programın sonunda ise Dim, geçtiğimiz günlerde ilik nakli olan Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi akademisyenlerinden Şebnem Köseoğlu’nun babası CHP’li Serdar Köseoğlu’nun bir mesajını paylaştı. Dim, canlı yayında Serdar Köseoğlu’nun kızının lösemiyle mücadelesi sırasında kendilerine destek olan Alanyalılara teşekkür mesajını iletti.
 
 
 
 
 
HABER:İbrahim AKDAĞ
 
KAYNAK: Dim Web Tv 
                Yeni Alanya Gazetesi

Gazeteler