head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, mahalleler bazında meclisler kuracaklarını ifade ederken "Mahalle kültürünü canlandıracağız" dedi...

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, mahalle kültürünü canlandırmak, beraber dayanışma içinde olmak ve yerinde çözüm odaklı olmak için mahalle meclisleri kuracaklarını söyledi.


Başkan Özcan, “Birlikte yönetiyoruz. Birlikte güçlüyüz diyoruz. Tüzüğümüz var. Mahalle bazında örgütleneceğiz. Muhtarlarımız, onursal başkanlarımız olacak. Her mahalleden, ‘Ben de varım mahallemde’ diyen bütün vatandaşların Alanya Kent Konseyi’ne ya da 512 54 00 numaralı telefona müracaat etmesi durumunda onların mahalle üyeliklerini gerçekleştiriyoruz. Siyasetten uzak, bütün partilere eşit mesafede olduğumuz için buna siyasette çok aktif olanları almıyoruz. Bu vatandaş odaklı. Tüm siyasi partilerden eşit mesafede uzaklıkta bir mahalle meclisi olacak. Çok yerinde bir meclisimiz. Türkiye genelinde bütün kent konseylerinin var. Alanya’da da adımları atılmıştı. Şu anda yapılanmaya geçerek yakın bir zamanda toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Tüm mahallelerde faaliyete geçmiş olacağız. Bu meclislerde mahalle bazında olması gerekenler ve eksiklerimizi tespit ederek, yerinde odaklı sorunları çözmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler