head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya Belediyesi aylık meclis toplantısı geniş bilgilendirmelere sahne oldu...

ALANYA BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

CHP’nin ret oyuna rağmen, Mahmutlar Mahallesinde SGK’ya 27 milyon liralık borca mahsuben devredilen arazi ve belediye mülklerine ilişkin Başkan Yücel, son yıllarda belediye mülklerinde artış olduğunu açıkladı ve bütçeye ilişkin bilgilendirme yaptı.

4 OCAK ALANYA MECLİSİ BAŞKANIN AFİŞİEPl MWMX0AAvcrh fa2ee

ADEM MURAT YÜCEL: "2 AYLIK BÜTÇEYLE TÜM BORÇLARI KAPATABİLECEK DURUMDAYIZ"...

 Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel Mecliste yaptığı konuşma ile yüreklere su serpti. BAŞKAN YÜCEL: "2014 yılında göreve başladığımız zaman belediyenin 2013 yılında tüm beldeler ve merkez dahil bütçesi, ASAT’ı hepsi dahil 144 milyon liraydı. 2014’te de Alanya Belediyesi’nin bütçesi ASAT hariç 126 milyon liraydı. 2019’un sonuna geldiğimiz zaman da Alanya Belediyesi’nin bütçesi 357 milyon 800 lira. Nerdeyse ikibuçuk   katına çıkan bir bütçe. Alanya Belediyesi’nin Allah’a çok şükür geçen dönem içerisinde bir tane mülkiyet satışı gerçekleşmedi. 2014 yılında belediyemize ait 730 tane taşınmaz varken, belde ve köylerin birleşmesiyle 2B’lerden elde edilen taşınmazlarla birlikte 1776 tane taşınmazı var. 2016 itibarıyla Alanya Belediyesi’nin taşınmazı 5 buçuk yıl içerisinde ne olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Alanya Belediyesi’nin 5 buçuk yıl içerisinde 2506 tane mülkiyeti var. 4 tane de şu an kadastroda bekleyen mülkiyeti var. Yaklaşık 750 tane daha mülkü belediyenin taşınmaz listesine kaydoldu. Bununla birlikte 2B’lerden, taşınmazlardan alınaraktan geçen dönemde 32 tane daha tapuyu para vererek Alanya Belediyesi kendi mülkiyetine kattı. Şu anda da 33 tane devir, tasfiye ve satın almada Hazine’ye de müracaatları var. Onların da idari işlemleri bittikten sonra 93 tane daha tapusu Alanya Belediyesi’ne geçecek. Alanya Belediyesi kıt kanaat her şeyiyle yatırımları en iyi kullanarak en tasarruflu bir şekilde gelişerek, büyüyerek, altyapısını hazırlayarak bugünlere geldi. Bundan sonra da çok daha iyi günlere gelecek. Alanya Belediyesi’nin bütçesiyle konuşanlar var da. Onlara atıfta bulunarak bunları söylemek istiyorum. Alanya Belediyesi’nin bugüne kadar tüm borcunu bir tek mülkiyet satışıyla tamamını kapatabilecek bir altyapısı hazır. Biz ne 170 milyonlara yer satıp belediye yönettik, ne 550 milyonlara belediye bütçelerinin 2 katı kadar yer satıp belediye yönettik. Bugüne kadar karınca kararınca kendi özkaynaklarımızla buraya kadar getirdik. Bundan sonraki yatırımlarımızı da en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Biz satan değil, ancak kamu kuruluşlarına devreden yani birlikte yönetimini sağlayan bir anlayışa sahibiz. Alanya Belediyesi 30-40 milyonluk bütçeye sahipken, 2-3 aylık bütçesiyle Alanya Belediyesi’nin tüm borçlarını kapatabilecek bir duruma getirdik. Destek veren herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Belediye olarak iyi yoldayız, güzel yoldayız. Daha da güzel işler çıkaracağımızı biliyoruz" dedi.

4 OCAK ALANYA MECLİSİ 2 84600095 187074185703692 4138891955444645888 n cde9f

 

BAŞKAN ADEM MURAT YÜCEL:"BELEDİYEMİZ ÇOK GÜÇLÜ""...

Alanya Belediyesi Şubat ayı   Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlık ettiği toplantıya meclis grubundaki tüm siyasi partiler eksiksiz katılım sağladı. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da katıldı.

ERKAN DEMİRCİdemirci il olmak alanya nin tarihten aldigi haktir h6266 ee9db 075cf

CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi ve CHP  Grup sözcüsü Erkan Demirci

 

“İNŞALLAH İL OLURUZ”...
Toplantıda ilk söz alan konuşmacı CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “TÜİK tarafından Türkiye nüfusu açıklandı. Alanya’nın nüfusu 327 bin 305 olarak açıklandı. Hep bu konuda il olma aklıma geliyor. İnşallah bunu görürüz” dedi.

Elazığ’da yaşanan depreme de değinen Demirci, kaçak yapılarla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

DEMİRCİ: "Mahmuz konusu yeni bir konu değil ,belediye daha önce bu konuyu ortaya atmış ama unutulup gitmişti. Mahmuz projesinin nerdeyse uygulamaya geçeceği aşamaya gelince konu kamuoyuna geldi. Bilgilendirme eksikliğinin hala sürdüğünü üzülerek görüyorum. Alanya’da kıyı erozyonunun olup olmadığının tespiti gerekiyor. Doğa kendisinden alınanı geri veren bir yapıda. Bu konuda üniversitelerden görüş alındı mı? İMO-İnşaat Mühendisleri odası, Tema nın da dahil olduğu çalıştay yapılması gerekirdi. Halen Alanya kamuoyu olarak beklentimiz bu. Otellerin önündeki mendirekler belki onların önündeki kumları tuttu ama buraların 1-2 kilometre yakınındaki kumları olumsuz etkiledi. Mahmuz projesi de Alanya’nın görselliğini olumsuz etkileyecek. Bu tip yatırımlar bütünlük düşünülmesi gerreken ve devlet tarafından planlanması gereken projeler” dedi.


Başkan Adem Muart Yücel ise;bu konuşmanın ardından “Keşke üniversiteleri sayarken Alanya’da 2 üniversite var. Onları da saysaydınız. Çok daha mutlu olurdum” diye  serzenişte bulundu.

MEVLÜT ZAVLAK 4 OCAK 2020 MECLİSalanya nin firsati kentsel donusum h42998 7332c b8bae

İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi ve İyi Parti Grup sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR FIRSAT”...
İYİ Parti Grup Sözcüsü Hacı  Mevlüt Zavlak da, “Alanya deprem konusunda üçüncü, dördüncü kuşakta yer alsa da Obagöl ve muhtelif yerlerdeki binalar risk yaşamaya devam ediyor. Buralardaki kentsel dönüşümü bir fırsat olarak görüyoruz. Kaleden baktığımız zaman kimsenin mutlu olmadığını görüyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nde başlattığınız kentsel dönüşüm başarıyla tamamlanınca diğer mahallelerden de talep gelecektir. Bu konuda destek olmaya hazırız.Mahmuz projesinde uzun uzun konuşmak istemiyorum. Siz geçen mecliste güzel bir şey yaptınız. Kentsel dönüşüm için konunun uzmanlarını meclise getirdiniz.Gönül ister ki mahmuz projesinde de böyle bir şey yapılsın. "Biz istemezük" mantığında değiliz ama gazetelerdeki açıklamaları yapan uzmanlar kamuoyuna dahil olan kişiler. Biz mahmuzun yapılmasına karşı değiliz ama konu tartışılsın” ifadelerini kullandı.

 

mehmet ali kiriş akp unnamed 31ec3

AK Parti Alanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş

 

AK PARTİ KARAR ALDI...
AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş ise meclis toplantılarında Alanya’yı ilgilendirmeyen konulardan bahsetmeme, meclisi ilgilendirmeyen durumlarda gelen eleştirilere yanıt vermeme kararı olduklarını dile getirdi.

 

 

mustafa tuna unnamed 622dd

MHP -Milliyetçi Hareket Partisi Alanya Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Mustafa Tuna

 

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna ise, önce İdlib’te şehit düşen askerlere ve Elazığ’da yaşamını yitirmiş olanlara Allah’tan rahmet diledi.

 

BAŞKAN YÜCEL 4 OCAK MECLİS84189851 608430886655835 5483882967304503296 n d2ed4

“2020’YE ACIYLA BAŞLADIK”...
Alanya belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “2020’ye çok büyük acıyla başladık. Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dilerim. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın” diyerek konuşmasını açtı.

“500 BİN TURİST GETİRİRSE ŞEHRİN ANAHTARINI VERECEĞİM”...
EMITT Fuarı’na da değinen BaşkanYücel, “60 bin iştirakçi fuara katılıyor. En çok da Türkiye standları ziyaret efiliyor. En güzel coğrafya bizde. En güzel mutfak bizde. Geçen yıl 15 milyon turist Antalya'ya geldi. Bu turistlerin 3,5 milyonu da Alanya'ya geldi. Orada gördüğümüz manzara muhteşemdi. Tur operatörlerinin 2020’den beklentisi yüksek. Bir tur operatörü, “Ben bu yıl 500 bin rakamını yakalamayı hedefliyorum” dedi. Ben de o operatöre 500 bin turist getirmesi durumunda şehrin altın anahtarını vereceğimi taahhüt ettim. Aldığım izlenimler de 2020’nin olumlu geçeceği yönünde” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

HABER:İbrahim AKDAĞ

 

Gazeteler