head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Soğuk havada gribin düşmanı olarak bilinen kelle paça ,hem yüzülmüş hem de ütülmüş olarak kasaplarda ilgi görüyor.  Alaiye kasabı nın genç işletmecisi Kasap Selman Arıkan, “iyi pişirilmiş kelle paça çorbası kışın şifasıdır.Ailelerimiz bu yemeği  özellikle kış aylarında sofralarından eksik etmesin"dedi...

kelle paca corbasi nasil yapilir fzB1 cover 9ffd3


Alaiye Kasabı işletmecisi Selman Arıkan : " Kasabımızda her türlü et-tavuk ürünleri ve hayvansal gıdalar satılmakta.Ayrıca ailelerimizin son zamanlarda rağbet ettiği  sakatat ve özellikle kelle büyük rağbet görmektedir. Reyonlarımız da Genellikle 5 porsiyon çorbanın çıktığı kuzu kellenin ütülmüşü 38 liradan tezgahta yerini alırken; ütülmemişi ise 30 liradan, kuzu paça 4 liradan, dana paça ise 18 liradan tüketiciye ulaştırılmakta.""dedi.

KELLE PAÇANIN FAYDALARI...

Kelle paça çorbasının kabul gören başlıca faydaları ise; soğuk algınlığı ve kışın oluşacak çeşitli enfeksiyon hastalıkların oluşmasına engel olmakta. İçerdiği kolajen sayesinden kanser hücreleri ile vücudun savaşmasını sağlamakta, eklem rahatsızlıklarına iyi gelmekte, yüksek kalori ve besin değeri sayesinde sık sık tüketilerek sağlıklı bir şekilde kilo alınmasına katkı vermesi başlıca faydaları arasından gösterilmekte.

kelle paca SON 7e2ee

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler