head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, bugün itibariyle Coronavirüs tedbirleri kapsamında Alanya’da bulunan taksilerin çalışma saatlerinin değiştiğini söyledi...

Türkiye de üç büyük şehirde uygulanmaya başlayan ve sonra ülke geneline yayılan taksilerinde seyrek çalışması kuralı,Alanya da da bu geceden itibaren başlıyor.

Coronavirüs salgını kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da alınan önlemler artarak devam ediyor. Valilik tarafından yayınlanan genelge ile salgın sürecinde taksilerin çalışma saatleri kısıtlandırıldı. Genelgeye göre taksilerin çalışma saatleri plakadaki tek ve çift sayılara göre belirlenecek.

“GECE YARISINA KADAR TEK HANELİLER ÇALIŞACAK”
Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı’nın kendisine ulaştığı saat itibariyle esnafların bilgilendirilmeye başladığını belirten Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, valilik tarafından yayınlanan genelgeye göre bu gece saat 24.00’a kadar plakasının son hanesi tek rakamlı olan taksilerin çalışacağını belirtti.

 

RECEP ÇALIŞunnamed 966fd

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış

 

 

Konuyla ilgili tüm esnafın bilgilendirildiğini belirten Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, “30 Mart 2020 itibariyle saat 24.00’a kadar bütün ilçe genelinde plakasının son hanesi tek rakamlı ticari taksiler çalışacak. Saat 24.00’dan sonra çift haneli plakalı araçlar çalışmaya başlayacak. Bu devletimizin önlemler kapsamında aldığı bir karardır. İçinden geçmekte olduğumuz sürecin daha kolay atlatılabilmesi, şoför arkadaşlarımızın ve toplumun izolasyonunun daha sağlıklı sağlanabilmesi için alınmış olan bir karardır. Akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürümüz Alper Avcı’nın bana ulaşması itibariyle gerekli bilgilendirmeyi hem üyelerimize mesaj yoluyla hem de oluşturduğumuz whatsap hattı üzerinden gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Sosyal medya hesabımızdan da gerekli paylaşımlarla üyelerimizi bilgilendirdik. Aynı zamanda sabah saatlerinden itibaren durak başkanlarını arayarak bu konuda tedbirlerini almalarını ve karşılaşabilecekleri olumsuzluklar konusunda sorumluluk kabul etmediğimizi yineledik. Esnaf arkadaşlarımız bu konudaki tedbirlerini almaya devam ediyorlar. İnşallah herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadan bu süreci en kısa zamanda ve en az kayıpla atlatabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler