head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, aynı zamanda TBMM’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünün de kutlandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 100 yıl önce kurulan TBMM’nin bağımsız ve yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa ettiğini belirterek herkesin bayramını kutladı...

Başkan Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Uysal, mesajında 100 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğunu ve o meclisin Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Yurdumuzun bütün satıhlarını düşman işgalinden kurtaran bir savaşı organize etti ve arkasından bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etti. Bize yeni bir devlet kazandırdı. Bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza armağan etti çünkü hep geleceği düşünmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti’ni onlar kurgulayacak. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini doğru kurgulamamız lazım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun, TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlu olsun.”

Diğer yandan Muratpaşa Belediyesi’nin 23 Nisan konvoyu bayram günü de Antalya’nın cadde ve sokaklarına çıkacak. İş makinelerinin birer ejderhaya, file dönüştüğü ve balonlarla süslendiği konvoy saat 15.00 ile 17.00 arasında mahallerde olacak. Barınaklar Bulvarı’ndan hareket edecek konvoy, Güzeloba, Çağlayan, Şirinyalı, Yeşilbahçe, Elmalı, Kışla, Kızıllsaray, Bahçelievler, Meltem, Varlık, Soğuksu, Bayındır, Memurevleri, Güvenlik, Sedir, Dutlubahçe, Konuksever, Kızılarık, Doğuyaka, Yeşildere, Tarım, Mehmetçik mahallelerinin aralarında bulunduğu uzun bir güzergahta Antalyalılarının bayramını kutlayacak.

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler