head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya da daha önce 16 belde belediyesi olduğu için,o dönemlerde yapılan bazı imar çalışmalarında prüzler çıkabilmekte.Büyükşehir Belediyesi yasasından sonra,ülkemizde tüm belde belediyeleri merkez ilçe belediyeleri ile ve iç içe geçmiş ilçe belediyeleri de Büyükşehir Belediyesi ismi ile yeniden kurumsal hale dönüştürüldü...

Ülkemizde ve Alanya da da bazen vatandaşın eksik bilgisinden kaynaklanan durumlardan dolayı ,mahkemeye başvurular sonucu belediye işlemlerinde veya imar planlarında geçici işlem ve yapılaşma çalışmalarını durdurma kararları alınabiliyor.

 

Alanya'nın eski belde belediyesi olan Tosmur mahallesinden sonra,Çıplaklı mahallesinden de bir vatandaşın şikayeti üzerine mahkemeden benzer ve geçici bir karar çıktı.

Alanya Güneşi Gazetesi olarak,Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve İmardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Tunahan Kasapoğlu'na bu karmaşayı sorduk.

TUNAHAN KASAPOĞLU 30 NİSAN 2020 2 95491918 3196108083745159 807072965358256128 n 7ded8

Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu

 

 

ALANYA BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI TUNAHAN KASAPOĞLU:"BİZE GÜVENEN VE SEÇEN HALKIMIZI ASLA MAĞDUR ETMEYİZ"...

Alanya'nın Çıplaklı mahallesinde ki geçmiş döneme ait imar planı iptali hakkında ki sorumuza açıklama yapan;Alanya Belediyesi imardan sorumlu başkan yardımcısı Tunahan Kasapoğlu: "2006 yılında ,şimdi varlığı iptal olan ve Alanya belediyemiz ile birleştirilen o dönemin Çıplaklı Belediye meclisinin; 28.12.2006 tarih ve 27 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planının HALİHAZIR OLMAYAN BİR BÖLGE ile birlikte planlanması nedeniyle, Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından Çıplaklı Mahallesi İmar planının yürütmesini durdurmuştur. Alanya Belediyesi olarak bizler, sorunlu olduğu mahkemece tespit edilen 2 nolu bölgenin halihazır durumunu, uygulama imar planına işlemek için çalışmalarımızı ilgili ekibimiz ile yapmaktayız ve  Coronavirüs önlemleri bitince, açılacak belediye meclisine bu çalışmalarımız sunulacaktır. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel öncülüğünde, Belediye Meclisimiz, Belediye İmar Komisyonumuz ve Belediyedeki mesai arkadaşlarımız ile birlikte bölgedeki mağduriyetlerin giderilmesi ve en kısa sürede çözümü için çalışmalar başlatılmıştır.Değerli Alanya halkımızın endişelenmesine mahal verecek bir çalışma içerisinde asla olmadık ve olmayız.Bizlere güvenen ve teveccüh ederek görev veren halkımızı asla mağdur etmeyiz.Bu sorunuda yakında çözeceğiz ve Alanya halkımıza, siz değerli basın mensupları aracılığı ile de kamuoyumuzla paylaşmış olacağız."dedi.

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler