head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Güneşi Gazetesi olarak; bölgeye turizm amaçlı gelen yerli-yabancı herkesin mutlaka bir kere dahi olsa uğradığı Alanya limanı bölgesi,halk diliyle iskele de ki foseptik rezaletine dikkat çekmiş ve burada acil bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulamıştık... 

Bugün de ,aynı bölgede tur tekneleri ve balıkçıların barınağı olan,görsel güzelliği ile herkesi büyüleyen barınağın iç kısmı ile ilgili sorunları dile getireceğiz.

haber yorum resim 730a9

Alanya Balıkçılar Barınağı mevsimin son yağmurlarıyla taşınan toprak sebebiyle adeta İç Anadolu gölüne döndü. Yağmur yağışından mütevellit oluşan erozyon Alanya Balıkçılar barınağına doluyor, buda dip derinliğini etkiliyor.


Çok şükür ki deniz kendini hızlı bir şekilde temizliyor ve olumsuzlukları kısmende olsa onarıyor. Tamam onarıyor ancak bir problem oluşuyor oda deniz derinliği liman içinde her geçen gün azalıyor ve teknelerin altı bu anlamda dibe sürtüyor.

 

kirli liman 2 thumbnail IMG 8125 baff9
Yıllarını denize adamış olan ve denizi avuçlarının içi gibi bilen Hilmi Çekin kaptanla Mustafa Çakır reis avlarını bir yandan aktarıp düzenlerken bir yandan da mevcut durumu değerlendiren güzel bir sohbet oluşturdular.


Uzun yılların verdiği dostlukla her iki deniz aşığı dost birlikte avlandıklarını ve bu sayede istişare ve sohbet imkanı bulduklarını dile getirirken , limanın altının tekrar derinleştirilmesi hususunda çalışma yapılması gereğinden bahsettiler.


Limanda korona virüsü salgını dolayısıyla bu yıl henüz bir hareket olmadığını ancak Sayın T.C.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beyin son günlerdeki demeciyle durumun vehametinin yavaşta olsa ortadan kalkmakta olduğu ve ekonomik canlılığın yakın olduğu müşahede edildiğinden, yakında normalleşme başlayacağı anlaşılmaktadır.


Yakın zamanda limanı dolduracak gezi teknelerinin birçoğu artık o eski ufak kayıklardan değil ,aksine devasa teknelerdir. Bu teknelerinde salmaları mevcut liman derinliğinde zorluklar yaratacağından yetkililerin önlem alması gereği vardır diyen iki emektar denizci durumu dile getirerek uyarılarını yaptılar.

kirli liman 3 thumbnail IMG 8124 ed351
Sokağa çıkma yasağı uygulamasının olduğu günlerde on iki metreden ufak olan teknelere denize çıkma yasağı olduğunu anlatan denizciler bu durumun tarlasını işleyen çiftçiye verilen izin gibi kendilerine de av izini verilmesi hususundaki arzularını dillendirdiler.Büyük balıkçı teknelerinin bu yasaktan etkilenmediğini anlattılar.Sayın T:C.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli beyden bu konuda duyarlılık beklediklerini anlattıllar.


Sonuç itibarıyla avlanan balık halkın gıda ihtiyacı anlamında değerlendirildiğinden balıkçı esnafının çalışmalarına müsaade edilmesi gerektiğine vurgu yaptılar
.Bu arada balon balığıyla ilgili yapılacağından söz edilen kuyruk başı ödeme hususunun da biran önce ele alınmasını temenni eden denizciler .Sayın T:C.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli beyden bu konuda duyarlılık beklediklerini anlattıllar.

 

kirli liman 4 thumbnail IMG 8126 83d2e


Hayatın normale dönmesi ve tüm halkın sağlıklı olması dileklerini bildiren emektar denizciler bu korona illetinden kurtulunca güzel günlere tekrar kavuşmayı iple çektiklerini belirterek çalışmalarına devam ettiler.

 

 

 

HABER-FOTOĞRAF VE YORUM:Cemal Palamutçu

Gazeteler