head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024
 
 
Hayat normale dönüyor herhalde...
 
Bu pazartesi  11 Mayıs 2020 sabahtan hemen ilk müşteri olalım da berberime iki aydır bekleyen tıraşımızı hallettirelim diye açılacaklarını duyar duymaz aldığım randevumuza gittim.
 
haber yorum resim 2a570
 
   Ne olur ne olmaz ilk ben tıraş olayımda risk oluşmasın, tehlikede olmayalım kaygısıyla sabah erkenden koltuğa oturdum.
   Tüm tertemiz görüntüye rağmen soruyorum, Mustafa kardeş heryeri dezenfekte ettin değil mi ? diye.
O da bana, abim sen meraklanma bırak benim yaptığım temizliği birde T.C.Alanya Belediyesi ekipleri tüm her tarafı ilaçladı dezenfekte etti, rahat ol dedi.
 
   Hemen camına yapıştırdığı stickeri işaretle bak abi belediyemizin burayı dezenfekte ettiğini gösteren belge camım da diye anlatıyor.Kendisi de maskesini takmış gayet dikkatli ve eskisi kadar konuşup anlatmıyor.
 
  Sonra da bir poşet çıkarıp gösteriyor ve işte abi bak T.C.Alanya Belediyesi Başkanı Sn. Adem Murat Yücel bey tüm bunları bize yollamış diye maske ve dezenfektanları adeta gözüme sokuyor.
 
   Eskiden bir açık mavi örtü örterdi üstüme şimdi tek kullanımlık plastik bir örtüyle işe başladı.Önceleri kapının önünde kuruttuğu havlularla baş kurulaması yapardı şimdi kağıt tek kullanımlık bir havluya dönmüş. Tüm bunlar bizler açısından da güzel ve tertemiz olmuş.
 
    Halinden çok memnun ve dükkanının açılması kendisini ziyadesiyle memnun etmiş, hatta şaşırtmış.
 
Abi eskiden ya bu yabancılar ne güzel tatil yapıyorlar taa buralara geliyorlar biz hiç bir yere gidemiyoruz diye üzülürdüm şimdi ise pazar günü bile çalışasım var, bu evde kapalı kalmak amma da zormuş diye anlatıyor.Bir daha hiç bir yabancıya imrenmeyeceğim yeter ki şu beladan kurtulalım ve dükkanımızda müşterilerimizle olalım  diyor bizim Mustafa kardeşimiz..
 
O kadar çok özlemiş ki çalışmayı yerinde duramıyor sevinçten.
 
   Eminim ki diğer bütün berber ve kuaför esnafı da aynı Mustafa gibi şükür Allah'a tekrar dükkanımıza geldik çalışıyoruz diyorlar .
 
   Allah önce sağlıklı bir yaşam nasip eder inşaallah hepimize.
   Kalın sağlıcakla.
 
11 Mayıs 2020
 
HABER -YORUM:Cemal Palamutçu
 
 
 
 

Gazeteler