head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Limanı her yıl bu mevsimde gerek gırgır teknelerinin, gerekse tulina avlamak için gelen teknelerin ev sahipliğini yapar , bu tekneleri ağırlar...


İşte tam da bu sebeptendir ki Alanya Balıkçı Barınağı ayrı bir önem taşır.

 

haber yorum resim 22f1b

 

Bu tekneler avladıkları balıkları bu limandan karaya indirir ve gidecekleri yere yollar. Çok meşakkatli bir meslek olan balıkçılık bu mevsimde Alanya limanını şenlendirir ve büyük bir hareketlilik getirir. Ekonomik anlamda da azımsanamaz bir hareketin oluşmasına sebebiyet verir.

Bir kaç gündür Alanya liman bölgesine demirlemiş dev balıkçı tekneleri bir bekleyiş içinde. Tabii ki bu esnada ihtiyaçlarını gidermek için karaya çıkmaları anlamında korona virüsüne onlarda takılmış olsalar ki karaya ayak basmaları kaymakamlık emriyle engelleniyor. Bu hareket hem onları koruma altına almak hem de karaya virüs taşınmasını önlemek için yapılıyor.
Sahil Güvenlik komutanlığı bünyesinde görev yapan hücumbot ve mürettebatı hem bu konuyu denetliyor hem de mal temini ,alışveriş, anlamında kendilerine destek sağlıyor.

 

balıkçılar geldi 2 thumbnail IMG 8194 bb1b2


Yeni hayat ve yeni düzen bakalım daha ne gibi yenilikleri bizlere reva görecek. Ufacık hatta görülmesi imkansız bir virüsün ettiğini görüyor musun.Tüm bu karadaki uygulamalara ilaveten denizde de bir çok önlemin alınmasını kaçınılmaz kılıyor.
Bu kendini hiç göstermeden bu kadar etkili olan düşman, kısa zamanda alınan tedbirler sayesinde bizleri terk ederde tekrar eski alışkanlıklarımızı yaşar duruma döneriz.

 

balıkçılar geldi 3 thumbnail IMG 8195 42423


İnsan kaybetmeden değerini bilemediği bir çok alışkanlığının ne demek olduğunu ve ne kadar değerli olduğunu bu sayede bir kez daha anlıyor. Oturup bir kahve içmenin ve iki laf etmenin nasılda bir ihtiyaç olduğu şimdi çok daha iyi anlaşılıyor.
Her şeyin başı sağlık diyerek sonlandıralım sohbeti.


Balıkçı esnafına da ''Haydi rastgele''dileklerimizle.

 

 

 

HABER-FOTOĞRAF VE YORUM: Cemal Palamutçu

Gazeteler