head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

İş davaları, ticari davalar ve son olarak ta tüketici uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilen arabuluculuk faaliyetinin standardının yükseltilmesi maksadı ile Türkiye genelinde yaklaşık 200 bağımsız arabuluculuk merkezi açıldı... 

Ticari hayatın bir ihtiyacı olan bu merkezlerden  bir tanesi de Alanya’da  faaliyetine başladı.

ARABULUCULUK444unnamed a4d73

 

Av.Sultan Kiraz Egüz, Av.Fatih Barcın, ve Av.Merve Hazal Karagöz tarafından kurulan Alanya’nın ilk Arabuluculuk Merkezi ve Ortaklığı olan Alanya Aktif Arabuluculuk Merkezi Atatürk Bulvarı Güven Lokantası üzerinde faaliyete geçti.

arabuluculuk merkezi acildi h38595 cc9de 62277

Arabuluculuk süreciyle ilgili bilgi veren Fatih Barcın, ‘Arabuluculuk süreci, taraflar için daha az masraflı ve daha dostane çözümler getiren, uyuşmazlık çözümleri konusunda her iki tarafın da kazandığı bir süreç olarak ticari hayatta bir çok kolaylıklar sağlamakla birlikte, giderek yaygınlaşan uygulama alanı ile tarafların hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasını da sağlamaktadır. Bu sebeplerle uyuşmazlıklarda da sık başvurulan bir çözüm yolu haline gelmiştir.
Arabuluculuğun asıl amacı mahkemelerdeki yığılmaların önüne geçilmesi ve arabulucuya başvuranlar arasında anlaşma zemini bulduklarında mahkemeye gitme zorunluluğunun ortadan kalkmasıdır. Taraflar dava boyunca yapılacak tüm masraflardan kurtulmuş olacaklar, davalar yıllarca sürmeyecek, sorunun çözümü hakim veya hakem tarafından değil, sorunun esas sahipleri tarafından çözülecektir. Ayrıca tüm bu süreçte gizlilik esastır. Anlaşma sağlanmasa bile tarafların dava açma hakları devam etmektedir’ dedi. 

 

ARABULUCULUK 1 indir 7a580

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler