head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

AGC--Alanya Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Gaye Coşkun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu... 

Alanya Gazeteler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun vatanın bütünlüğüne ve bağımsızlığa vurgu yaptığı açıklamasında '' Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık öncesi 1919 yılında Mazhar Müfit Kansu’ya, “Zaferden sonra Hükümet biçimi Cumhuriyet olacaktır!” notunu aldırmasından dört yıl sonra, 29 Ekim 1923 tarihinde “Cumhuriyet İlan” edildi. “Kimsesizlerin Kimsesi” olan bu yönetim biçimi, kadınlarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin ve vatanımızın bütünlüğünü korumak ve onu her daim yüceltmek için, bağımsızlık uğruna kan döken aziz tüm şehitlerimizin, “Bir hilal uğruna batan güneşlerimizin” hatıraları ile taçlandırıldı.''dedi.
'EN BÜYÜK GURUR CUMHURİYET'
Coşkun, açıklamasına ''97 yıldır bizler, “Hukukun üstünlüğü” ve “Türk Milletinin iradesi”ni ülke sınırlarına taşıyabilmenin en büyük gururu olarak Cumhuriyeti yaşıyoruz.
“Özgürlük ve Bağımsızlık”ın her Türk ferdinin “Karakteri” olduğu gün bizim için 29 Ekim.'' ifadeleri ile devam etti.
'BASIN İÇİN CUMHURİYET'
Halkın sesi olarak faaliyet gösteren basının da Cumhuriyet ile varlığını sürdürebildiğine değinen Coşkun, 'Basının “Milletin Müşterek Sesi” olması için, anayasada karşılık bulması yine “Cumhuriyet”.
Daha sayamayacağımız bir çok büyük onurumuz, gururumuz ve şeref kaynağımızdır “Cumhuriyet”. dedi.
Coşkun açıklamasını şu sözlerle noktaladı: 'Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için cananını terk eden, başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz kanları ile toprağımızın sarsılmaz temeli olmak uğruna can veren tüm şehitlerimizi bu kutlu günde saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
GAYE COŞKUN
AGC BAŞKANI ' 

 

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler