head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan Başkanlığında gerçekleştirdi...

Toplantıya Yürütme Kurulu Üyeleri Abdullah Akbaş, Mahmut Köse, Kerim Coşkun, Ali Kaptan, Tahir Göktepe, Velittin Yenialp, Ergül Demiral, İbrahim Barış Başar, Nuri Demir, Faruk Nafiz Koçak ve Raşit Sadullahoğlu katıldı.


Toplantı da ilk olarak Coronavirüs tedbirlerine ilişkin değerlendirme yapan Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri artan vaka sayıları sonrası önemlerin yetersiz kaldığını ve sokağa çıkma yasağının kapsamının genişletilmesi, en az iki haftalık sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bunun sebebi olarak uzayan önlem ve tedbirlerin yetersizliği, herkesin 2 hafta izole olması durumunda hastaların tespit edilmesi ve yayılımının önlemesi olarak ifade edildi.


Alanya Kent Konseyi Yürütme kurulunun gündemindeki bir başka konu ise 2020 turizm sezonuydu...

İlçede bulunan turistik tesislerin sadece % 30 unun hizmet verdiği sezon da açılan otellerin sezonu ortalama % 60 doluluk oranıyla kapattığına vurgu yapıldı. Pandemi nedeniyle hem turizmcinin hem de çalışanların zorlu bir yıl yaşadığının ifade edildiği toplantıda esnaf temsilcileri esnafların 2020 yılında zor günler yaşadığı ifade ettiler.
Tarım sektörünün Pandemi sürecini karlı kapatan tek sektör olduğunu belirten Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe üretiminin sorunsuz şekilde devam ettiğini kaydetti. Salgının artması durumunda tarımsal ürünlerin daha pahalı hale gelebileceğini de vurgulayan Göktepe Alanya açısından ihracatta da bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Tarımda üreticinin planlı tarım yapması, herkesin aynı tip ürün ekmemesi, Ziraat Odası ile Tarım Orman Müdürlüğü’ ne danışarak değişik alanlarda üretim yapması bölge tarımı için daha yararlı olacağı ifade edildi. Toplantıda ayrıca üreticilerden tarımsal üretim için başlatılan 3 milyon TL üst limitli hibe programından da yararlanmaları tavsiyesinde bulunuldu.


Artan Coronavirüs salgınına sonrası maskesiz sokağa çıkma yasağının da hatırlatıldığı toplantıda maske takmadan sokağa çıkan vatandaşlara daha duyarlı olmaları istendi. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan yaptığı çağrıda “vatandaş olarak hepimiz üzerimize düşen sorumluğu yerine getirelim ve maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyalım dedi. 

 

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler