head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak 800. Fetih Yılı temasıyla hazırlanan ve 8-13 Mart tarihleri arasında ziyaretçiye açık olan “Anadolu’dan Kadın Hikayeleri” sergisi büyük ilgi gördü...

kadın sergisi 2 3deb4

Alanya Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanan “Anadolu’dan Kadın Hikayeleri” sergisi büyük gördü. Alanya Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart’a özel açtığı sergi, Alanya’nın 800. Fetih Yılı temasıyla hazırlandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Kızılkule’de açılan sergi, 8-13 Mart tarihleri arasında yaklaşık 3 bin ziyaretçiyi ağırladı. “Anadolu’da Giyim Kültürü” alanında zengin bir koleksiyonun sahibi olan Sabiha Tansuğ’un, Anadolu’yu karış karış gezerek topladığı ve derlemesini yaptığı eserlerden oluşan ve büyük heyecan uyandıran sergi Anadolu kadınlarının yaşamlarına ilişkin de bilgiler verdi.

kadın sergisi 3 9e4df

ANADOLU KADINININ PORTRESİ NİTELİĞİNDEYDİ...

Tarihi Kızılkule’de açılan Anadolu’dan Kadın Hikayeleri adlı serginin en değerli parçalarını bir araya getiren Sabiha Tansuğ Kıyafetler, Başlıklar, Hotozlar ve değişik aksesuarlardan oluşan zengin koleksiyonu ile Japonya’dan Avrupa’ya, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlediği birçok sergi ile Türk kültürüne hizmet etti. Ayrıca Sabiha Tansuğ, 1971-1989 yılları arasında kullanımda olan 50 kuruşların üzerine “Ankara Gelin Başlığı” ile fotoğrafı basılarak, dünyada paranın üzerine resmi basılan halktan ilk ve tek kişi olarak tarihe geçmeyi başarmış önemli bir isim. 

kadın sergisi 4 288cf

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler