head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya Kent Konseyi Çalışma Grubu aylık olağan toplantısında Covid 19 salgınında Alanya'nın durumunu değerlendirdi...


Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ında katıldığı toplantıda ilçede devam eden aşı çalışmaları, ilçede alınan önlemler ve vatandaşların kontrollü sosyal hayata uyumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Kırmızı listede bulunan Alanya’nın, Mavi listeye girebilmek için vatandaşların uymaları gereken kurallara ilişkinde önerilerin dile getirildiği toplantıda Alanya turizmi de gündem konusuydu.

Alanya’ya mavi yakışır...
Yaklaşan yeni Turizm sezonun hem turizmciler hem de esnaflar için büyük bir önem taşıdığını bunun da ötesinde Alanya’nın sağlığı için vaka sayısı itibariyle kırmızı listede yer alan Alanya’nın bir an önce mavi listeye geçmesi gerektiği de değerlendirildi. Yeni turizm sezonu için şehirde vaka sayılarının düşürülmesine yönelik vatandaşların daha hassas olmasının beklendiği vurgulandı. Toplantıda 2021 turizm sezonunun kayıp bir sezon olmaması için daha dikkatli davranılması çağrısı yapıldı. Aksi takdirde herkesim için sıkıntı olacağı bildirildi. Ayrıca devam eden aşı çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğinin ifade edildiği toplantıda aşılama çalışmasının sonuçlarına ilişkin verilerinde ortaya konması için biran önce aşılanan kişilere antikor testlerinin de yapılması ve sonuçlarının açıklanması faydalı olacağı dile getirildi.


Yeni dünya düzenine alışmalıyız...
Vatandaşların bundan sonra yaşanabilecek mutasyon ve salgınlar karşısında hazırlıklı olması ve yeni dünya düzenine alışması gerektiği ifade edilirken maske mesafe ve hijyenden asla taviz verilmemesi çağrısı yinelendi. Toplantıda Gerek sağlığımız, gerek ekonomimiz için kurallara tam uyarak Alanya’yı mavi listeye sokağımıza inancımız tamdır denildi.

 

 

 

 

HABER: Halime  Yağmur AKDAĞ

Gazeteler