head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya’nın Batı girişinde yer alan Elikesik Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde bulunan orta refüje modern bir çevre tasarımı yapılarak, kentin girişi estetik bir görünüme kavuşturuluyor. Başkan Yücel, “Yörük kültürünü modern bir tasarımla birleştirerek, kentin batı girişini şehrimize yakışır şekilde düzenliyoruz” dedi...

peyzajdan 2 91a21

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Elikesik Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde bulunan orta refüjde, 15.700 metrekarelik yeşil alanda, atalarımızdan günümüze miras kalan yörük göçünden esinlenilerek yörük göçü konseptli çevre düzenlemesi yapımına başladı.

peyzajdan 4 64dd3

Peyzaj projesinin uygulandığı alanda hurma, palmiye, ılgın, akasya, cocos türü ağaç ve bitkilerin yanı sıra kum alanda kaktüs türlerine, doğal göletin etrafında ise saz ve sulak bitki türlerine yer verilecek. Çalışmaların hızla devam ettiği proje içerisinde deve, eşek, köpek, insan heykelleri kullanılarak yörük göçü modern bir tasarımla sembolize ediliyor.

 peyzajdan 3 28f32

“YÖRÜK GÖÇÜ” MODERN BİR PEYZAJ TASARIMIYLA CANLANDIRILACAK...

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın girişine, yöremize özgü örf ve geleneklerimiz arasında yer alan yörük göçünü canlandırarak hazırladığımız çevre düzenlemesi ve peyzaj tasarım projemizin çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Alanya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi bu nostaljik mekan ile karşılayacağız” dedi. 

peyzajdan 5 e7de1

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler