head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

ALKÜ-- Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı , 9 günlük idari ve bayram tatili süresince günlük bin 80 sağlık personeli ile kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceklerini aktardı... 

Gündelik hayatı yeniden şekillendiren koronavirüs salgını asırlardır süregelen bayram geleneklerini de sekteye uğrattı. Bulaş riskini azaltan önlemlerle birlikte salgının hızının kırıldığını dile getiren Prof. Dr. Lakadamyalı vatandaşlara seslenerek ” Hep birlikte başarabiliriz “dedi.  Başhekim Lakadamyalı,” Bayramda salgının devam etmesi nedeniyle yakınlarımızla iletişimi uzaktan kurmalıyız. Akıllı telefonlar aracılığıyla görüntülü ya da sesli olarak sevdiklerimizle konuşalım. Virüsün hızının kırıldığını hepimiz biliyoruz. Sonlanması da bizim elimizde. Temizlik-maske-mesafe kurallarına uyarak bunu hep birlikte başarabiliriz. Biz sağlıkçıların sizlerden tek ricası,  en güvenilir olduğunuz yerde yani evinizde kişisel karantinanızı sağlamanızdır. Sağlıklı yaşam tarzımıza dönmeyi hep birlikte başaracağımıza inancımız sonsuz. “sözlerine yerine yer verdi.   

 

Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, Ramazan Ayı boyunca günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle bayramda bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla karşılaşılabileceğini aktararak beslenme önerilerinde bulundu. Sayın Lakadamyalı,” Normal yeme düzenine geçerken karbonhidrat ve şekerden zengin gıdaların tüketimini dikkat ediniz. Bol miktarda sıvı tüketin. Öğün sayısını arttırarak ara öğünlere yer vermeyi unutmayın “diye konuştu.  
Acil Servis, Yoğun Bakım, Ameliyathane, Doğumhane ve tüm yataklı servislerde kesintisiz hizmet vereceğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı,” Tatil süresince hizmet verecek olan tüm ünitelerimizde insan gücü ve tıbbi donanım yönünden sağlık hizmetlerinin aksamaması adına gerekli düzenlemeleri yaparak tedbir ve önlemleri aldık. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tüm çalışanlarımız ile birlikte sizlere kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz.  Günlük olarak 107 hemşire, 120 klinik destek birim çalışanımız ve 36 hekimimiz olmak üzere 1080 personelimizle aktif olarak sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyoruz.  Sağlık Çalışanlarımızın özverili, fedakar ve üstün gayretleriyle yoğun bir çalışma düzeni ve  ekip anlayışıyla görev yapacaklardır. Bayramın hepimize başta sağlık olmak üzere huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.  Sağlıklı bayramlar “diyerek sözlerini noktaladı. 

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler