head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi, Aslan Balığının Tüketime Kazandırılması" projesi çerçevesinde yeniden balon balığı alımları başladı...

balon balıkları alımı 1 5c29c

HER YIL 5 MİLYON LİRALIK DESTEKLEME YAPILACAK...

Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından alımları da yapılan açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla 3 yıl boyunca balon balığının ödemesi olacak. Bu sayede hem balıkçılara ekonomik destek hem de ekosisteme katkı sağlamış olacağız. Halk arasında benekli balon balığı olarak bilinen türü getirenlere 5 lira, diğer balon balığı türlerini getirenlere ise 50 kuruş destekleme vereceğiz. Bu sene için 5 milyonluk bütçe ayırdık. Önümüzdeki seneler için de 5’er milyon olarak devam edecek” denildi.

balon balıkları alımı 3 8d18b
Bu çerçevede denizlerden 16.5 milyonun üzerinde balon balığının çekileceğini ifade eden yetkililer “Bu da on milyonlarca yavru balon balıklarının denizlerimizden uzaklaştırılması demektir. Hem balıkçılarımıza ekonomik katkı sağlıyor, ayrıca sanayiye de katkı sağlayacak. Derisi, yüzgeçleri farklı sanayi alanlarında, zehri kimya ve sağlık alanında kullanılabilir” diyerek ilk günkü alımları yaptılar.

balon balıkları alımı 4 1119c

 

 

ALANYA KEDİLERİ BİLE BALON BALIĞINI TANIYOR... 

balon balıkları alımı 6 kediler e44e9

Kuyrukları kesilip sayılarak alınan balon balıklarını seyreden kedileri gören balıkçılar ve vatandaşlar; "Bizim kedilerimiz akıllı ,bu balıkların zehirli olduklarını biliyorlar ve yaklaşmıyorlar"diye espri yaparken,kedilerin bu balıklara yaklaşmaması  şaşırttı.  

balon balıkları alımı 2 c94ee

 

 

ANTALYA VALİSİ  ERSİN YAZICI "BALIKÇILARIMIZ BALON BALIĞI YAKALAYACAKTIR"...

ersin yazıcı ve balon balığı df647


Antalya Valisi Ersin Yazıcı da yaptığı açıklamada , denizin herkesin hizmetinde olduğunu belirterek; “Orada yaşayan canlılar insanlığa faydalı olsun. Bizim istediğimiz şekilde bize hizmet etsin. Her canlı türünün belirli oranda yaşamına devam etmesi gerekir. Bu şekilde düzenlenecek kampanyayla daha doğru şekilde yönetilir hale gelmesi gerekir. Balıkçılarımızın yeterince balon balığını denizlerimizden temizleyip, diğer canlılar için yaşanır hale getireceğine inanıyorum” dedi.

 

 

 

 

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Cemal PALAMUTÇU

Gazeteler