head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Macera Parkı’nın yapımı için geri sayım sürerken çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel, “100 dönümlük alanda doğayla uyumlu olarak tasarlanan projemiz bölgemizin simgesi olacak” dedi...

macera parkı 2 e2cca
Kente kazandırdığı mega projelerle 7’den 70’e her kesime yönelik güçlü hizmet ağı kuran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yerli-yabancı tatilciler ve vatandaşlar için de cazibe merkezleri ve sosyal donatı alanları oluşturmaya devam ediyor. Şehir yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar için Asmaca Mahallesi Kızılalan Mevkii’nde Macera Parkı projesinin temelini atan Başkan Yücel, bu projeyi de kısa sürede tamamlayıp hayata geçirmeyi hedefliyor.

macera parkı 3 03f4d

100 DÖNÜME YAYILMIŞ MEGA PROJE...

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce projelendirilip yapımı yürütülen ve Alanya Belediyesi’nin “sosyal belediyecilik” misyonunu taşıyan “Macera Parkı” projesi 100 dönümlük bir alanda hayata geçecek. İnşaat çalışmaları hızla devam etmekte olan tesisteki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel, proje ekibi ile bir araya gelip son durum hakkında bilgi aldı. Tesis için bölgede budama dışında tek bir ağaca dokunulmadığını belirten Başkan Yücel, tesis sayesinde turizm döneminde konaklama sürecini uzatmayı hedeflediklerini ve bölgeyi canlandırmayı amaçladıklarını belirtti.

macera parkı 4 1f457

“EĞLENCE PARKURLARININ MONTAJ AŞAMASINA GELDİK”...

Macera Parkı’nda yer alacak fonksiyonların montajının kısa süre içerisinde başlayacağını ifade eden Başkan Yücel, “Alanın alt ve üst yapılarının, sanat yapılarının ve hâlihazırlarının tespitlerinin ardından inşaat kısımları da büyük bir ölçüde tamamlandı. Bundan sonra burada yer alacak tüm fonksiyonların montaj aşamasına geçiyoruz. İngiltere’den siparişi verilen tüm eğlence amaçlı fonksiyonlarımız demonte olarak buraya gelecek, burada kurulumları uzman ekipler tarafından yapılacak.” dedi.

macera parkı 5 e1c64

“ÇOK FONKSİYONLU BİR ALAN OLUŞTURULDU”...

Oluşturulan Macera Parkı’nın onlarca farklı aktiviteyi misafirlerine sunacağını belirten Başkan Yücel, “Burada vatandaşlarımız kır lokantası, idari bina, yöresel ürünler satış yeri, manej ve hayvan barınağı, ağaçlar arası yürüyüş parkuru, kader atlayışı, yarış parkurları, dev salıncak, ağaçlar arası raylı kayma hattı, paintball alanı, çocuk oyun alanı, trekking ve doğa yürüyüşü yapmaya uygun yürüyüş yolları ile benzeri üniteler, otopark gibi imkânlara erişebilecekler. Çok yeni fonksiyonların yer alacağı bir alan oluşturduk” diye konuştu.

macera parkı 6 f2b53

“SONBAHARDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE AÇACAĞIZ”...

Yerli yabancı ziyaretçilere gün boyu farklı sosyal aktivite imkanı sunacaklarını söyleyen Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın sosyal aktivite alternatiflerini arttırabilecekleri bir rekreasyon alanı ve eğlence merkezi oluşturduk. Büyük bir kısmı tamamlandı. İnşallah sonbaharda burayı açacağız. Tüm halkımız buradan faydalanabilecek” ifadelerini kullandı. Çalışma alanına ziyaretini gerçekleştirmesinin ardından Kızılalan Mevkii’nde vakit geçiren çocuklarla bir araya gelen Başkan Yücel, projeyi çocuklara da anlattı. Çocukların da fikirlerini dinleyen ve proje hakkında bilgiler veren Başkan Yücel’e çocuklar büyük ilgi gösterdi. 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler