head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Dünyada ki iklim değişikliğinin ardından ülkemizde ve Alanya da ki kuraklığa dikkat çeken Alanya  Hal Derneği Başkanı Adem Kaya, “Durum çok kötü. Önlem alınmazsa tarım yapamayacak hale geleceğiz” dedi...

kuraklık tarla 1 c23e2

Alanya'nın  kanayan yarası haline gelen kuraklık günden güne artıyor. Alanya’da özellikle Dimçayı başta olmak üzere tarımda sulama projelerinin tamamlanmaması ise tepkilere neden oluyor.

dimçayı sulama projesi ea3dd

Alanya Hal Komisyoncuları Başkanı Adem Kaya,“Ülkemizde ciddi bir kuraklık var. Özellikle Akdeniz sahillerindeki tarım arazilerinde daha şiddetli hissediliyor. Kuraklık böyle devam ederse ilerleyen günlerde tarım yapamayacak hale geleceğiz. Üretici yeraltından 150-200 metre derinliklerden su çıkarmak zorunda kalıyor. Sondajların çoğu da kurudu. Daha derine inilen sondajlarda 250-300 metrelerde su alınamıyor. Maalesef durum çok kötü. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Dimçayı sulama suyunun bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Farklı bölgelerde de yapay göletler oluşturularak tarımda sulama anlamında projeler yapılarak üreticilerimize destek çıkılmalı. Kuraklık devam ederse bu ister istemez fiyatlara da yansıyacaktır. Dolayısıyla kuraklığa çözüm bulunamaması halinde alım gücü zaten düşük olan vatandaş daha pahalıya meyve sebze yemek zorunda kalacak” diyerek tehlikenin boyutuna dikkat çekti.

kuraklık tarla 2 f259a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

 

 

 

 

Gazeteler