head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, özellikle tropikal meyvelerin bölgemizde yetiştirilmeye  başlandığını ve bu meyve ağaçların çok su isteyen bitki türü olmasından dolayı,sulamanın elzem bir sorun olduğunu dile getirdi...

iklimo 1 d96fc

BAŞKAN TAHİR GÖKTEPE "KURAKLIĞIN FARKINA VARIN"...
Kuraklığın farkına varılması gerektiğine vurgu yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Bu sorunu sürekli gündeme getiriyoruz. 2022 yılının Nisan ayına kadar en geç doğu bölgesi için Dimçayı sulama suyu projesinin bitirilmesi lazım. Doğu bölgesinde bulunan sondajların yarıdan çoğu kurumuş durumda. Yüzde 50’ye varan verim kayıpları var. Susuzluktan dolayı kuruyan bahçelerimiz var. Avokado ve muz ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayan iki değerimiz. Örneğin muz için günlük dönüm başına 4 ton su kullanımı söz konusu. Üreticilerimiz zaman zaman tankerlerle su taşımaya çalışıyor. Fakat bu nereye kadar böyle gidecek?

iklimo 2 muz 83563

Devlet büyüklerimizden ricamız başlamış olan Dimçayı projesinin önümüzdeki yılda sonuçlanması. Aynı şekilde Yeniköy Barajı’nın ve Alara Çayı’nın da sulamaya katkı sağlayacak şekilde projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Doğu bölgesinde bulunan 8 mahallemizdeki üreticiler gerekirse maddi katkı sağlayacaklarını söylediler. Ama artık bu işin farkına varılmalı. Ülke ekonomisine de oldukça zarar veriyor. Özellikle Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere yetkili bakanlıklarla birlikte bu işi el birliğiyle çözmemiz gerekiyor” dedi.

iklimo 3 avokado adb11

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler