head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Yeni Alanya Gazetesi kurucusu ve Alanya’nın ilk milli eğitim müdürü Eğitimci Arıkan Yılmaz Dim vefatının 16’ncı yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı...

16 yıl önce aramızdan ayrılan Arıkan Yılmaz Dim'i anmak amacıyla Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve gazete çalışanları Bektaş Mezarlığı'na gittiler. Anma programına Arıkan Yılmaz Dim Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Nazım Karagedik, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

ARIKAN AMCA 1 cda24

DİM: ‘ÖZLEMLE ANIYORUZ’...
Edilen duaların ardından babası Arıkan Yılmaz Dim’i özlemle andığını belirten KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “16 yıl önce bugün saat 14.00 sıralarında yoğun bakım ünitesinde elimi tutarken can vermişti. Acısı dün gibi taze. Benim hem idolüm, hem arkadaşım, hem öğretmenim, meslekte duayenim, her şeyimdi. Gerçekten çok büyük izler bıraktı. Hem bende hem Alanya’nın basın, medya ailesinde hem de eğitim camiasında… O geçekten çok yönlü bir kişiydi. Hem gazeteciydi hem de öğretmendi. Alanya’nın ilk Milli eğitim Müdürüydü. Alanya’da Milli eğitim Müdürlüğünü kuran kişiydi. Gerçekten o dönemde Alanya’nın eğitim camiasına çok büyük hizmetleri oldu. Ticaret Eğitimini yani sizin şu an okuduğunuz eğitim şeklini Alanya’ya ilk getiren kişiydi. Neziye Soydan’ın da ilk müdürüydü. Vefatından önce kendi adına bir okul yaptırılmasını vasiyet etmişti. Sonra da kısmet oldu. Vefatından bir 5 yıl sonra okulu açtık. Sizler de o okulun o irfan yuvasının kıymetli öğrencilerisiniz. O şimdi yaşasaydı inanın en iyi arkadaşınız olurdu ve sizi evladından ayrı tutmazdı. Alanya’da 50 yaş üzerindeki herkesin öğretmenidir. Aynı zaman da benim de derslerime girdi. Sadece babam değil öğretmenim de olmuştu. Alanya büyük bir insanını kaybetti. Tabii bizler faniyiz. Ama onun ışığı onun meşalesi hep yanıyor. Yanmaya da devam edecek. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ARIKAN AMCA 3 eea3f

Arıkan Yılmaz Dim’i rahmetle andıklarını belirten Arıkan Yılmaz Dim Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Nazım Karagedik, “Arıkan Yılmaz Dim Mehmet Ali Beyin de bahsettiği gibi Alanya’da birçok şeyin öncüsü. Tabii bu dönemde belki bazı şeyleri yapmak kolay ama Arıkan Hocanın yaşadığı dönemde bu işleri yürütmek gerçekten çok zor. İlk gazeteyi kurması, ilk muhasebeci olması, ilk ilçe milli eğitim müdürlüğünü kurması, Neziye Soydan’ı kurması… O dönemin şartlarında bunu yapmak zor onu devam ettirmek daha da zor. Bizim için en önemli kişiliği eğitimci olması ve eğitime hayır işleri yapması, Alanya’ya okulumuzu kazandırması ve onu devam ettirmesi, öğrencilerimize miras olarak bırakması bizim için en manidar olanı. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun inşallah”şeklinde konuştu.

ARIKAN AMCA 4 c9821

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ.

 

 

 

 

 

Gazeteler