head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Alanya’da aralıklarla yağan yağmurun ardından etkili olan kuvvetli rüzgar, yaklaşık 200 dönüm arazide bulunan seralara zarar verdi. Hasar tespit çalışması devam ederken, seraları ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, şu ana kadar tespit edilen 70 seranın zarar gördüğünü belirtti... 

Alanya'da dün gece saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.

Metrekareye 39 kilogram yağışın düştüğü Alanya'da, yağmurla birlikte etkili olan ve saatteki hızı 108 kilometreyi bulan rüzgar, İmamlı, Keşefli, Kayabaşı, Konaklı, Payallar, Soğukpınar, Özvadi ve Mahmutlar mahallerindeki yaklaşık 200 dönümlük seralara zarar verdi.

Şiddetli rüzgarda çok sayıda seranın çatısı uçtu, camları kırıldı, naylonları yırtıldı ve içerisinde bulunan domates, salatalık gibi ürünler zarar gördü.

seralar cöktü 2 tahir başkan 8dccb

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Alanya Ziraat Odası yetkilileri, zarar gören seralarda inceleme başlattı. Seralarda incelemelerde bulunan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Şuanda bizim belirlediğimiz, bize gelen telefonlar ve gidip yerinde gördüğümüz üretici sayısı 20'yi geçti ve 70 civarında zarar gören sera var” dedi.

seralar cöktü 3 aa80c


Göktepe, asıl korkularının yağmurdan sonra oluşacak şiddetli hortum, fırtına, rüzgarın seralara büyük hasarlar vermesi olduğunu belirterek, "Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigortası olanlar ivedi bir şekilde sigorta kuruluşuna başvurarak, ekspertiz istesinler. Ayrıca sigortası olmayanlar da TARSİM sigortasını mutlaka yaptırsınlar” diye konuştu. 

 

 

Gazeteler